Nieuws E-commerce

Amsterdamse startup Arredoo wil wereldwijde meubelmarkt veranderen

Startup Arredoo is een e-commerceplatform dat de bestaande meubelhandel, die nu nog grotendeels zijn wortels in Azië heeft, wil omvormen tot een Europese markt. Op het platform krijgen ambachtelijke meubelmakers en designers uit de Benelux een plek waar zij hun producten kunnen etaleren.

Van onze redactie 21 december 2021

Meubelmaker meubel vrouw

Volgens Arredoo zijn er binnen Europa 'talloze, fantastische meubelmakers en designers zijn die de mooiste dingen maken'. Foto: Shutterstock

Arredoo vormt volgens de oprichters een brug tussen ambachtelijke meubelmakers en het publiek dat op zoek is naar unieke producten. Het platform brengt vraag en aanbod van handgemaakt en uniek meubilair samen. Momenteel is Arredoo alleen nog actief in de Benelux, op korte termijn gaat het uitbreiden met vraag en aanbod uit heel Europa.

Lees ook: Wilfred Genee en Nick Schilder investeren in online marktplaats Whoppah

Drie jonge ondernemers uit Amsterdam, Sander te Kloese, David Brink en Tom Tempessy, hebben het e-commerceplatform zeven maanden geleden opgericht. Het snelgroeiende bedrijf voorziet volgens de oprichters in een vraag en heeft inmiddels al meer dan 25 aangesloten partners uit de Benelux.

Meubels op maat welke door de klant gepersonaliseerd kunnen worden

Naast het bieden van een verkoopkanaal aan meubelmakers en designers, biedt Arredoo consumenten een groot aanbod van handgemaakt meubilair. Het aanbod bestaat uit collectie meubels en meubels op maat welke door de klant gepersonaliseerd kunnen worden. Ook belooft Arredoo een platform waar consumenten veilig online kunnen shoppen en op eenvoudige wijze meubels kunnen bekijken, vergelijken en bestellen.

''Arredoo gelooft in een schone toekomst waarin we vaker lokale keuzes zullen gaan maken om de mondiale CO2-uitstoot te reduceren en klimaatverandering tegen te gaan''

Sander te Kloese, medeoprichter Arredoo

Grootste deel van Europese meubels wordt momenteel geïmporteerd uit Azië

,,Onderzoek wijst uit dat het grootste deel van de Europese meubels momenteel geïmporteerd worden uit Azië. Daarbij is volstrekt onduidelijk hoe de meubels zijn geproduceerd. We weten als maatschappij helemaal niets over de arbeidsomstandigheden van de producent en ook niets over de duurzaamheid van het product. Terwijl er binnen Europa talloze, fantastische meubelmakers en designers zijn die de mooiste dingen maken, waarbij wel transparantie is over het productieproces'', aldus Sander te Kloese, medeoprichter van het platform.

Te Kloese: ,,Onze eigen meubelmakers en designers hebben zoveel moois te bieden. Overigens hebben alle aangesloten meubelmakers en designers een verantwoorde productiewijze en bieden zij kwalitatief meubilair wat lang meegaat. Arredoo gelooft in een schone toekomst waarin we vaker lokale keuzes zullen gaan maken om de mondiale CO2-uitstoot te reduceren en klimaatverandering tegen te gaan. De ambitieuze missie is dan ook om de huidige meubelimport uit Azië af te schalen en de Europese meubelmarkt weer zelfvoorzienend te maken.''

Lees ook: Meubelplatform Reliving maakt korte metten met 'fast furniture'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws