Nieuws Actueel

'Gratis app maakt wachten weer leuk'

Thijs Kennes verveelde zich dood, toen hij na een ongeluk moest revalideren. Dat resulteerde in een spannende start-up. Dat meldt BN/De Stem

Ron van Kuijk | Foto: Johan Wouters/Pix4profs 3 oktober 2016

Thijs Kennes Eigen Baas app ziekenhuis

Door een zwaar auto-ongeluk kwam Thijs Kennes uit Gilze in 2007 terecht in een revalidatiecentrum. De negen maanden daar waren zwaar, maar brachten de ondernemer wel op een topidee: digitale leestafels. Voortbordurend daarop staat nu de lancering van een veelbelovende gratis app op de rol: Enjoj.

Digitale leestafel

Kennes (27) is trots op het concept dat als doel heeft bijvoorbeeld het wachten in een ziekenhuis of bij de tandarts te veraangenamen: "Tijdens mijn revalidatie verveelde ik me enorm. Toen realiseerde ik me dat wachtende mensen een ideale groep vormen om van entertainment en informatie te voorzien. Inmiddels hebben we in twintig Nederlandse en Belgische ziekenhuizen digitale leestafels staan."

Ziekenhuis

Toen een ziekenhuis kwam met de vraag of Kennes met zijn bedrijf KWS Touch een app wilde ontwikkelen, ging het bij de ondernemer borrelen. "Probleem is dat mensen niet graag een app van een ziekenhuis downloaden. Daar wil je namelijk zo snel mogelijk weer weg en er ook even niet meer aan herinnerd worden. Dus vandaar het idee om een app te ontwikkelen die zich aanpast aan waar je bent. Je krijgt dan entertainment, games en nieuws aangeboden, maar ook nuttige informatie vanuit het bedrijf of instelling waar je contact mee hebt."

Entertainment opties

Onderzoek wijst uit dat de meeste mensen maar heel kort of steeds met hetzelfde bezig zijn op hun telefoon. Kennes daarover: "De verveling slaat snel toe. Wij bieden hun daarom een brede range aan entertainmentopties aan in combinatie met praktisch gemak. Met Enjoj wordt wachten leuk. Daarnaast kun je met deze app gemakkelijk een nieuwe afspraak maken in het ziekenhuis, een herinnering krijgen voor de kapper of autoreparatie, en in een restaurant je bestelling doorgeven en betalen."

Hartstikke spannend

Kennes wist al 120 bedrijven en instellingen enthousiast te maken voor Enjoj, waaronder de Mediamarkt. "Vanaf maandag is Enjoj te downloaden via de bekende 'stores' en via www.enjoj.nl/app. Hartstikke spannend, maar we hebben veel vertrouwen in ons product. Enjoj maakt van wachten een belevenis."

Gerelateerde artikelen

Ziek van de bestraling bedacht Annemieke de Keppie

Praxis leeuwarden verrast ziekenhuis met restpartij speelgoed

Een hospice als eerbetoon