Nieuws Mode

Modemerk By LouLou blijft bij haar eigen filosofie

Van alle ondernemers denkt 75 procent de komende vijf jaar te groeien. Wie maken het waar? Floor van de Water (38) maakt met haar modemerk By Loulou leren accessoires en groeit jaarlijks 20 tot 30 procent.

Arnout Verzijl | Foto: Frank Jansen 28 maart 2017

Modemerk By Loulou

Modemerk By LouLou opereert in vijf Europese landen. De trendy leren accessoires voor vrouwen zijn momenteel op 670 verkooppunten verkrijgbaar.

Vernieuwende accessoire

By LouLou begon ruim zes jaar geleden met een portemonnee die je aan de pols kunt hangen, mét een handig vakje voor je telefoon. Oprichter Floor van de Water was lang op zoek naar die ene vernieuwende accessoire. Met de hulp van een zakenpartner, die ze per januari dit jaar heeft uitgekocht, startte ze haar bedrijf vanuit haar Haagse woonkamer. Inmiddels wordt er zesmaal per jaar uitgeleverd vanuit het pakhuis in Scheveningen. ,,Wat ik anders doe dan de concurrentie weet ik niet. Het gaat allemaal zo snel dat ik nog niet om me heen heb kunnen kijken. Ik houd vast aan mijn visie en filosofie. We produceren veel. Wat ik belangrijk vind: Voegt het artikel iets toe? Is de kwaliteit goed? Is het product betaalbaar en heeft het de juiste uitstraling? Functie creëert meer toegevoegde waarde.''

Lees ook: Pas 19 en nu al een eigen modemerk

Eerlijkheid

Maar naast functionaliteit speelt fairness ook een grote rol in Van de Waters bedrijfsvoering. ,,Eerlijkheid duurt het langst, ook in de prijs. Onze marge is niet zo groot, maar het volume groeit omdat de retail een goede prijs krijgt.Ook ontwikkelen we ons nog steeds. Productkennis en klantenbereik nemen toe. Dat kan alleen als we eerlijk en functioneel blijven opereren. En natuurlijk mooie leren accessoires voor vrouwen blijven bedenken!"