Nieuws Actueel

Plan voor amusementshal in Nijverdal

Ondernemer dient verzoek in bij gemeente voor aanpassing van Verordening speelautomatenhal.

Van onze redactie 4 januari 2016

Amusement stock pixabay

Ondernemer Henri Geugies heeft vergevorderde plannen voor de vestiging van een biljartzaal aan de Markt in Nijverdal. Hij wil deze op termijn verder uitbouwen tot een volwaardige amusementshal. Daarvoor moet echter wel de in 2008 door de Hellendoornse gemeenteraad vastgestede Verordening speelautomatenhal worden aangepast.

De Nijverdaller, die samen met zijn vrouw eigenaar van café De Kachel aan de Rijssensestraat is en politiek actief is voor HOP (Hellendoorns Onafhankelijke Partij), heeft recentelijk een verzoek ingediend voor het wijzigen van deze gemeentelijke regeling. Die staat namelijk slechts één amusementshal toe in de gemeente en die vergunning is verleend aan het Avonturenpark Hellendoorn. Geugies vraagt de lokale politiek nu deze verordening zodanig te verruimen dat hij op termijn in Nijverdal een amusementshal kan beginnen.

JeugdHet gaat hierbij concreet om een speelhal voor de jeugd van circa vijftien tot en met achttien jaar en een apart deel met gokmachines voor volwassenen. Die 'gokhal' is noodzakelijk om het geheel rendabel te maken. In zijn brief aan de gemeenteraad spreekt Geugies over een benodigde ruimte van minimaal 500 tot 600 vierkante meter, waarin dan zo'n 250 speelautomaten worden opgesteld. Hij geeft aan dat dit alles kan worden gerealiseerd binnen het bestaande pand aan de Markt 7, waar voorheen Wereldrestaurant Haixia was gevestigd.

De cafébaas geeft aan dat het idee voor een amusementshal eigenlijk bij hem thuis is ontstaan. Het echtpaar Geugies heeft drie kinderen, die net zoals veel van hun leeftijdsgenoten voortdurend in de weer zijn met mobieltjes, tablets en andere schermpjes. Zijn kinderen en hun vrienden gaven aan een amusementshal absoluut te beschouwen als een aanwinst voor het centrum.

BewegingIn het 'laagdrempelige' deel voor de jeugd van circa vijftien tot en met achttien jaar wil Geugies flipperkasten, airhockey, racespellen, photoplays en geschakelde playstations neerzetten. "Spellen die beweging stimuleren, zonder het sporten te willen noemen", vat Geugies het samen. In het 'hoogwaardige' gokgedeelte, dat alleen toegankelijk is voor personen vanaf 21 jaar, worden gokmachines neergezet. Geugies verwacht dat zijn plannen voor zeker twintig personen werk opleveren, ook voor enkele mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Pixabay