Nieuws Retail

Valentijnsdag nog altijd populair: bloemensector doet goede zaken

We vinden het nog altijd leuk om voor Valentijnsdag een bosje bloemen voor onze geliefde te kopen. Cijfers van brancheorganisatie VGB en het onderzoeksbureau Floridata laten zien dat de bloemensector goede zaken doet in de aanloop naar de dag van de liefde.

ANP 13 februari 2020

Valentijnsdag populair bloemensector 1

Afgelopen maandag hadden groothandelaren het drie keer drukker dan op een normale maandag. De omzet zal naar verwachting niet veel stijgen in vergelijking met vorig jaar. ,,Door de langdurig slechte weersomstandigheden in Kenia liep de rozenproductie ver achter en is de kwaliteit minder", zegt een woordvoerder. ,,Hierdoor zijn de prijzen fors hoger en is het moeilijk om marges te behalen" De branche heeft overigens weinig last gehad van de storm die ons land afgelopen weekend teisterde.

Minder export door coronavirus

Bloemen- en plantengroothandels blikken positief terug op de verkopen in januari. Door de uitbraak van het coronavirus exporteerde de branche een kwart minder dan normaal naar China. Ondanks dat steeg de omzet naar 471 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar.