Nieuws Retail

Burgerinitiatieven WeLoveHema en HouDeHema brengen gezamenlijk bod uit

Blijven de tompoucen en rookworsten van HEMA 100 procent in Nederlandse handen? Op de allerlaatste dag, deadlinedag voor geïnteresseerde kopers, heeft de combinatie WeLoveHema-HouDeHema een bod uitgebracht, melden de initiatiefnemers in hun nieuwsbrief. Ook hebben ze zich aangesloten bij één van de biedende partijen.

Van onze redactie 24 juli 2020

Hema tompouce podcast

'Door de zeer grote interesse van jullie om te investeren in HEMA voelen we ons gesterkt in het idee dat HEMA in de nabije toekomst ook eigendom KAN zijn van de Nederlanders', is in de nieuwsbrief te lezen. 'Misschien zelfs eigendom MOET zijn van de Nederlanders om daarmee de op de korte termijn gerichte private equity partijen een halt toe te roepen.'

'Ons idee is dat klanten, medewerkers, leveranciers en private investeerders mede-aandeelhouder kunnen worden van HEMA. WeLoveHema en HoudeHema hebben gezamenlijk een bod uitgebracht met het doel in ieder geval meer dan 50 procent van de aandelen in handen te krijgen. Ook hebben we ons aangesloten bij één van de biedende partijen, waarover in de komende tijd meer. Deze week horen we of door zijn naar de volgende ronde'.

Lees ook: Twee burgerinitiatieven HEMA bundelen krachten

Samenwerking WeLoveHema en HouDeHema

Sinds eind juni werken WeLoveHema en HouDeHema (van onder andere Mei Li Vos) intensief samen. 'De combinatie van onze kennis (retail & marketing) en die van het team HoudeHema (juridisch & financieel) maakt ons sterk. Onze samenwerking hebben we vastgelegd in een stichting om verder gezamenlijk het pad van burgerparticipatie te onderzoeken.'

Eerder was Sabien Duetz in onze radio-uitzending te gast om te praten over de plannen om mogelijk een bod te doen op HEMA. Beluister hieronder de podcast daarvan:

Lees ook: Marcel Boekhoorn na afketsen HEMA-deal: ‘Het kwam neer op betalen of afpakken’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.