Video Brexit

'Bestudeer handelsverdrag met Canada', tipt Brexit-expert Sietske de Groot

Het zijn drukke tijden voor Sietske de Groot. Met haar bedrijf TradePeers begeleidt zij voornamelijk Britse bedrijven door Brexit. ‘Luister niet naar de politiek!’, stelt ze heel duidelijk. Als ondernemer, zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk, heeft het volgens Sietske geen zin om op die politiek te wachten als je met de situatie na Brexit wilt omgaan. Haar advies: bestudeer het handelsverdrag met Canada.

Interview: Lennard van Otterloo | Video & Edit: Mark van Binsbergen 31 januari 2020

Sietske de Groot is stellig in haar advies aan ondernemers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk (VK): bestudeer het handelsverdrag met Canada, dat vormt waarschijnlijk de basis voor het nieuwe handelsverdrag met het VK.

Volgens haar blijken nog lang niet alle Britse ondernemers klaar te zijn voor de situatie na de Brexit. Vooral op het gebied van de CE-markering blijkt nog veel kennis te ontbreken.

Brexit & Business

Het interview met Sietske de Groot van TradePeers is een aflevering van de videoserie Brexit & Business van De Ondernemer, gepresenteerd door Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo. De interviews zijn opgenomen in proeflokaal Rembrandt in Londen, onderdeel van The Bolton Earls Court (mét een Nederlandse eigenaar).

Voor meer gesprekken met Nederlandse ondernemers in Londen op de dagen rondom Brexit, ga naar deondernemer.nl/brexit.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.