Podcast Brexit

Brexit-expert: 'EU, Schotland, bedrijfsleven, voor Boris Johnson begint het pas nu'

De draaiboeken (kunnen) worden afgestoft, komende vrijdag zal Brexit een feit zijn. Ook Brexit-expert Lennard van Otterloo rekent daarop, maar stelt in de podcast ook dat Boris Johnson er daarmee nog lang niet is. Schotland bijvoorbeeld, daar klinkt de roep om onafhankelijkheid. En het bedrijfsleven dat straks definitief weet dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, maar helemaal nog niet waar rekening mee te houden. Van Otterloo legt in deze podcast de welbekende vinger op de zere plek en adviseert ondernemers vooral: doe de Brexit Impact Scan. Nóg een keer.

Lennard van Otterloo 17 december 2019

Laatste update: 17 december 2019 20:00

Boris Johnson

In zijn wekelijkse blog voor De Ondernemer schreef Lennard van Otterloo al dat 'de meest lastige keuzes in het Brexit-proces nog komen'.

'Voor Johnson is het een ingewikkelde spagaat tussen de bevolking (“dit is niet de Brexit die wij wilden”) en de 27 onderhandelingspartners (“jullie wilden er uit, dan kun je niet meer op de voordelen van lidmaatschap rekenen”). Lastige keuzes en weinig tijd dus misschien nog vóór de zomer weer een discussie over verlengen van de handelsonderhandelingen. Dan is het vanuit Haags of Brussels perspectief maar beter een 'Prime Minister' te hebben die plooibaar is maar dat goed weet te verpakken voor het thuisfront,' aldus Van Otterloo.

Voor ondernemers is er de Brexit Impact Scan, nu relevanter dan ooit. Klik hier.

Brexit grafiek verkiezingen
Lennard van otterloo

Lennard van Otterloo

Brexit-expert/ondernemer

Lennard van Otterloo is ondernemer en woont sinds 2006 in Londen. Hij is lid van het Startup Mentoren Netwerk van de Nederlandse Ambassade en mede-oprichter van Torbay Intelligence waar hij bedrijven helpt aan de andere kant van de Noordzee uit te breiden.

Lennard schrijft voor De Ondernemer vanuit Londens perspectief wekelijks een blog over Brexit én is te horen in de podcast, onder meer over de zekere en mogelijke gevolgen voor ook Nederlandse ondernemers.