Video Brexit

Joyce en Raissa (Double Dutch Drinks): 'Brexit biedt startups in Engeland meer kansen'

Joyce en Raissa (29) de Haas zijn vanuit Londen wereldwijd succesvol met hun Double Dutch Drinks. Ze exporteren luxe soft drinks inmiddels naar 25 landen, wonnen onder meer de Foodpreneur Award van Richard Branson en het Amerikaanse zakenbad Forbes gaf ze een notering in de prestigieuze '30 under 30 Europe'-lijst. Alleen al in Engeland leveren ze aan 4500 bars en restaurants. De tweelingzussen hebben zich met andere keuzes rondom productie en opslag tijdig en goed voorbereid op Brexit.

Interview: Lennard van Otterloo | Video & Edit: Mark van Binsbergen 2 februari 2020

Brexit Business Double Dutch

Zeven jaar geleden ontdekte Raissa de Haas, toen in Londen afgestudeerd op een onderzoek naar de frisdrankmarkt, dat de markt voor gin daar enorm groeide. Ze zag ook dat het ontbrak aan kwalitatief goede tonics en andere frisdranken om mee te mixen. Haar thesis won een prijs en een geldbedrag, dat dan wel gebruikt moest worden om in Engeland een bedrijf mee te starten. En zo geschiedde. De markt lag open, het idee voor het product was er, en als tweelingzussen was ook de bedrijfsnaam snel gevonden: Double Dutch Drinks.

Bekijk hieronder het interview van Lennard van Otterloo, Brexit-expert en collega-ondernemer in Londen, met de tweelingzussen Joyce en Raissa:

Startups in Engeland

Joyce en Raissa de Haas hebben zich goed voorbereid op de mogelijke effecten van Brexit.

,,Nog voor Brexit was onze productie en opslag volledig in Engeland, maar omdat we ook exporteren naar 25 andere landen hebben we ons afgelopen twee jaar goed voorbereid op Brexit. Het gevolg is dat de helft van de productie nu nog hier is en de andere helft is nu in Europa, om dan vandaar uit te kunnen exporteren".

De tweelingzussen maken ook duidelijk dat het ondernemersklimaat in Engeland, ook na Brexit, gunstig is. ,,Er is veel steun voor startups, aan beginnende bedrijven, denk aan investeren, netwerken. Nu nog meer dan daarvoor."

Brexit & Business

Het interview met Joyce en Raissa de Haas van Double Dutch Drinks is een van de afleveringen van de videoserie Brexit & Business van De Ondernemer, gepresenteerd door Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo, opgenomen in Londen.

Voor meer gesprekken met Nederlandse ondernemers in Londen op de dagen rondom Brexit, ga naar deondernemer.nl/brexit.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.