Video Brexit

Erwin de Boer heeft bedrijf in Engeland: 'Brexit? Ik zie nog geen voordelen’

Erwin de Boer woont inmiddels vijftien jaar in Engeland en timmert de laatste tien jaar aan de weg met zijn videoproductiebedrijf Reeldeal TV. Ook hij merkt het zakelijk, dat Brexit binnenkort een feit is. ,,Veel marketingbudgetten zijn bevroren. Alsof iedereen de adem inhoudt, dat merk ik echt aan het aantal opdrachten," zegt hij in deze aflevering van de videoserie Brexit & Business.

Interview: Lennard van Otterloo | Video & Edit: Mark van Binsbergen 30 januari 2020

,,Sinds het referendum waarin Engeland stemde om uit de Europese Unie te treden, komt nog slechts 20 procent van mijn omzet hier vandaan, uit het Verenigd Koninkrijk", vertelt Erwin de Boer in de video. Mooi meegenomen: omdat het pond na het referendum in waarde is gedaald, is zijn exportomzet gestegen.

Na de Brexit? De Boer ziet nog geen voordelen. Sterker nog: voor klussen in Europa zal Reeldeal telkens weer kosten moeten maken voor een carnet voor tijdelijke invoer en wederuitvoer van de filmapparatuur.

De Boer voorziet datzelfde obstakel bijvoorbeeld voor Britse bands die op tour willen in Europa en daardoor vooraf tegen extra kosten aanlopen. En wat Erwin de Boer op 31 januari 2020 om 23.00 uur UK-time doet? Kijk ook voor dat antwoord naar de video.

Brexit & Business

Het interview met Erwin de Boer is een aflevering van de videoserie Brexit & Business van De Ondernemer, gepresenteerd door Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo. De interviews zijn opgenomen in proeflokaal Rembrandt in Londen, onderdeel van The Bolton Earls Court (mét een Nederlandse eigenaar).

Voor meer gesprekken met Nederlandse ondernemers in Londen op de dagen rondom Brexit, ga naar deondernemer.nl/brexit.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.