Podcast

Lennard van Otterloo: 'Grote kans op harde Brexit'

Een harde Brexit ligt op de loer, stelt expert/ondernemer Lennard van Otterloo in de wekelijkse Brexit Podcast. Volgens hem is de kans groot dat Boris Johnson géén akkoord bereikt met de Europese Unie over de handelsovereenkomst of maar een extreem uitgeklede overeenkomst wordt gesloten. ,,Alleen al de volgorde van de te bespreken onderwerpen gaat veel discussie opleveren. Johnson kan wel blijven roepen dat hij geen verlenging van de transitieperiode tot na dit jaar wil, maar ik moet dat nog maar zien."

Londen Big Ben Brexit

De beroemde Big Ben, met de wijzers op 11 uur (23.00 uur) - het Europese tijdstip waarop op 31 januari het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat (London time: 00.00 uur). Foto: ANP.

Van onze redactie 28 januari 2020

Brexit-expert Lennard van Otterloo gaat in de podcast ook in op de uitslag van de recente Brexit Monitor van de Kamer Van Koophandel, hoe én of ondernemers in ons land zich anno nu kunnen voorbereiden en hoe hij de naderende historische dag - 31 januari - zelf gaat doorbrengen.

Londen

Lennard van Otterloo is ondernemer en woont sinds 2006 in Londen. Hij is lid van het Startup Mentoren Netwerk van de Nederlandse Ambassade en mede-oprichter van Torbay Intelligence waar hij bedrijven helpt aan de andere kant van de Noordzee uit te breiden.

Lennard schrijft voor De Ondernemer vanuit Londens perspectief wekelijks een blog over Brexit én is te horen in de podcast, onder meer over de zekere en mogelijke gevolgen voor ook Nederlandse ondernemers. Voor zijn blogs, podcasts en andere artikelen over Brexit klik je hier.

Europesevlag EU Brexit
Bakkiemedia thijs van dijk daniel kok
De Ondernemer

Wat vinden de Bakkie Media-experts van Week van de Ondernemer?

Het belooft een goede traditie te worden: een Bakkie Media Live tijdens de Week van de Ondernemer. Vorig jaar vanuit de Brabanthallen in Den Bosch, dit jaar vanuit het nog te openen Liemès Food District in Utrecht. Dé hamvraag: wat vonden de heren experts Thijs van Dijk en Daniel Kok van deze Week van de Ondernemer?

Details
Jordy en Lena Cobelens NBR 2020
De Ondernemer

Welk geheim heeft ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens?

Ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens timmert flink aan de weg. Hij is dankzij zijn succesvolle horlogemerk TW Steel genomineerd voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer van 2020, terwijl zij wereldwijd furore maakt met haar startup Le Olive die gepersonaliseerde kimono's produceert. Wat is hun geheim?

Details
Kerstmis gezellig
De Ondernemer

Hoogleraar Cor Molenaar: 'Retailers overleven alleen als zij hun klant écht beter leren kennen'

Retail-professor Cor Molenaar is altijd duidelijk. Tijdens onze live radio-uitzending op de vierde dag van de Week van de Ondernemer richtte hij zijn scherpe pijlen op de retailer met een strakke boodschap: stop meer energie in het beter leren kennen van de klant.

Details
Maarten Franken NBR 2020
De Ondernemer

Waarom Maarten Franken (Goodhabitz) zo succesvol is met online trainingen

Leren is leven en leven is leren. Dat is het fundament onder de Brabantse onderneming Goodhabitz, die internationaal online trainingen aanbiedt. Oprichter Maarten Franken - tevens genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer van 2020 - was bij ons te gast tijdens de radio-uitzending in de Week van de Ondernemer. ,,Het is onze bedoeling dat mensen iets leren zonder in de gaten te hebben dat ze iets leren."

Details
Marco Aarnink portret groen
De Ondernemer

Zó onderneemt Marco Aarnink (Print.com) zich uit de coronacrisis

Hoe investeer je jezelf uit de coronacrisis en wat doe je met je bedrijfsvoering anno nu? Topondernemer Marco Aarnink werd met Print.com hard geraakt door corona, maar durfde radicale beslissingen te nemen. Hij vertelt er tijdens de Week van de Ondernemer over in onze live radio-uitzending.

Details