Nieuws Maatregelen

Burgemeester Jan van Zanen (Den Haag): ‘Ondernemers komen nooit meer van schuldenberg af’

De Haagse burgemeester Jan van Zanen benadrukt bij het nieuwe kabinet de noodzaak van steunpakketten voor ondernemers. Tijdens de radioshow 'Na Rutte en Kuipers' deed hij een beroep: ‘Alsjeblieft, help mee’. Van Zanen gaf ook aan dat er creatief moet worden gekeken naar de schuldenberg van veel ondernemers.

Van onze redactie 25 januari 2022

Jan van zanen den haag

Foto: ANP.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Op de persconferentie van dinsdagavond sprak premier Rutte zijn waardering uit voor ondernemers in de hardst getroffen sectoren. Nederland had ze gemist, zo stelde hij. Toch sprak Rutte geen woord over steunpakketten.

'Zorg voor perspectief, agenda en dat steunpakketten blijven'

Burgemeester Jan van Zanen, tevens voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, sloeg in de radiouitzending 'Na Rutte en Kuipers' en heel andere toon aan. ,,Gemeentes bepleiten steeds: zorg voor perspectief, een agenda en dat de steunpakketten blijven. Het kan niet zo zijn dat die zomaar stoppen en dat ondernemers maanden moeten wachten op de bijdrage waar ze gewoon recht op hebben. Daarom doe ik nu ook een beroep op het rijk: alsjeblieft, help mee!"

"Het kan niet zo zijn dat ondernemers maanden moeten wachten op de bijdrage waar ze gewoon recht op hebben"

Burgemeester Jan van Zanen

'Naar de schuldenberg van ondernemers moet creatief worden gekeken'

In zijn rol van burgemeester wil Van Zanen alles uit de kast halen om getroffen sectoren als cultuur en de horeca te steunen. ,,Denk aan een seizoen verlengen of het terras maximaal uitbreiden. Maar vergeet niet de schuldenberg die is opgebouwd, daar moet ook met heel veel creativiteit naar worden gekeken. Ondernemers komen daar nooit meer van af. Nu is het de tijd om jonge mensen aan te nemen en dat wil je niet met een schuldenberg."

Toch is ook Van Zanen blij 'dat er weer iets kan'. ,,Voor de culture sector en de nachthoreca blijft dit vreselijk, maar ik hoop dat de eerder getoonde veerkracht weer door de ondernemers wordt getoond. De zakken zijn leeg en de moed is laag. Dus die moet weer weer omhoog."

Lees ook: Thierry Aartsen (VVD): 'We hebben groot offer gevraagd, welke rekening staat daar tegenover?'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws