Nieuws Corona

Dit is misschien wel het beste magazine over ondernemen in coronatijd

Wat er in een jaar kan veranderen. Wat is er veel gebeurd - en toch ook weer niet, als we de verhalen uit de coronatijd met (top)ondernemers, bestuurders van brancheorganisaties, economen en politici anno nu lezen. Trek zelf je conclusie, na het downloaden van misschien wel het beste (online) magazine over ondernemen in coronatijd.

Samenstelling: Eldert Kuiken / Vormgeving: Bibi Vlaar 2 mei 2022

Ondernemen in coronatijd magazine

Ondernemen in coronatijd

Online magazine (pdf - gratis)

Download whitepaper

Met de kennis van nu

De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Ik zag deze alom bekende uitspraak van Mahatma Gandhi onlangs prominent achter de bar in een restaurant hangen, in tegelvorm. 'Heeft hier lange tijd omgedraaid gehangen', fluisterde eigenaar Peter. 'Want van dat wat je nu aan het doen bent en dus het effect ervan, dat hadden we tijdens corona juist totaal niet in eigen hand. Ik kon dat tegeltje echt niet meer zien'. Een indrukwekkend monoloog over ondernemen in coronatijd volgde en ik bemerkte al snel niet meer de enige te zijn met een luisterend oor. De onzekerheid, het gevoel van machteloosheid, het relaas van de ondernemer kwam binnen. Bij iedereen.

Collega Eldert Kuiken heeft zich tijdens de coronajaren binnen De Ondernemer-redactie meer dan wie dan ook ontfermd over het thema 'ondernemen in coronatijd'. Hij ontmoette vanaf moment één tal van (top)ondernemers, bestuurders van brancheorganisaties, economen en politici, en dat meer dan eens. Hij noteerde onder meer de roep om maatregelen, om hulp, zag onzekerheid en wanhoop, bemerkte de behoefte aan statements en realiseerde zich bovenal: niemand weet hoe, wanneer en waar dit gaat eindigen. Het was de realiteit van toen en Eldert's artikelen teruglezen met de kennis van nu, is bijzonder. Is interessant. Is waardevol.

Het idee ontstond de artikelen te bundelen, er een digitaal magazine van te maken en deze na het afschaffen van de laatste coronamaatregelen te publiceren. Waarvan akte. Hierboven te downloaden (klik op de button Download Whitepaper). Want nogmaals, juist ook met de kennis van nu geeft het een ieder duiding aan een tijd die was. En we hopelijk nooit meer gaan meemaken.

Restauranteigenaar Peter ziet weer dagelijks de tegelspreuk en realiseert zich meer dan ooit: de toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Hij doet er dan ook alles aan personeel te vinden.

Robert van den Ham, content director De Ondernemer

Lees ook: ‘Geef ondernemers een time-out van zes maanden voor terugbetaling coronaschulden’

Live op New Business Radio

Het digitale magazine Ondernemen in coronatijd vormde bovendien de basis van het idee voor een nieuw radioprogramma, waarmee we op vrijdag 6 mei gaan beginnen: 'Met de kennis van nu'. Het is wekelijks van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op New Business Radio. Presentator Ron Vergouwen bespreekt uiteenlopend ondernemersnieuws met de betrokkenen met... de kennis van nu.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws