Financiën

Na Rotterdam en Den Haag hoopt De Vegan Pizza Bar met crowdfunding ook Utrecht te veroveren

De eigenaren van Vegan Pizza Bar (Maarten Kleizen, Robbert van Geldrop, Kara Wilson en Mark Bijl), zijn toe aan een volgende stap. De eigenaren van Vegan Pizza Bar (Maarten Kleizen, Robbert van Geldrop, Kara Wilson en Mark Bijl), zijn toe aan een volgende stap. Foto: Vegan Pizza Bar
De eigenaren van Vegan Pizza Bar (Maarten Kleizen, Robbert van Geldrop, Kara Wilson en Mark Bijl), zijn toe aan een volgende stap. Foto: Vegan Pizza Bar
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Een speciale kaassoort heeft de hoofdrol in het restaurant. Het bijzondere aan de ‘kaas’ van De Vegan Pizza Bar is dat de ondernemers achter het horecaconcept de kaas zelf produceren naar eigen recept. De eisen? Het moet hartig zijn en goed smelten.

Gedurende het ontwikkelen van de kaas bleek dat er veel variabelen zijn waarmee je kan testen en uiteindelijk landde Maarten Kleizen, een van de eigenaren van De Vegan Pizza Bar en ontwikkelaar van de kaas, op de 100ste versie van het recept. Dit is de kaas die nu veelvuldig gebruikt wordt op de pizza’s en pasta’s van De Vegan Pizza Bar.

Op deze manier geven we de veganist en vegetariër een plek waar zij met een gerust hart hun vrienden en familie mee naar toe kunnen nemen

Gedragsverandering bij de consument

Het uiteindelijke doel van De Vegan Pizza Bar is om plantaardige maaltijden onderdeel te maken van het gebruikelijke eetpatroon van alle Nederlanders. ,,Ik neem regelmatig vrienden en collega’s mee naar ons restaurant en verbaas me er altijd over hoe positief iedereen reageert als ze voor de eerste keer onze pizza’s proeven,” aldus Robbert van Geldrop, mede-oprichter van De Vegan Pizza Bar.

Lees verder onder de advertentie

Maarten vult aan: ,,Op deze manier geven we de veganist en vegetariër een plek waar zij met een gerust hart hun vrienden en familie mee naar toe kunnen nemen voor een lekkere maaltijd.”

De eigenaren kozen voor een crowdfunding om zo ook de achterban, gasten en fans te betrekken bij de groeistap van het bedrijf

Duurzame groei De Vegan Pizza

Met de twee vestigingen is De Vegan Pizza Bar uitgegroeid tot een florerend bedrijf dat sinds de oprichting elk jaar winst heeft gemaakt. De eigenaren van De Vegan Pizza Bar (naast Maarten en Robbert zijn dat Kara Wilson en Mark Bijl) openen de derde vestiging vlakbij het Centraal Station in het meest duurzame gebouw van Nederland, Wonderwoods, tegenover het Beatrix Theater. Om deze stap te maken, is wel nog financiering nodig.

Via een crowdfunding op het platform CrowdAboutNow wordt op dit moment geld opgehaald om de opening van de nieuwe vestiging te realiseren. De eigenaren kozen voor een crowdfunding om zo ook de achterban, gasten en fans te betrekken bij de groeistap van het bedrijf. Inmiddels doen 44 investeerders mee.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Als een feniks uit de as: hoe Holy Moly Pizza met succes doorstart maakt

Bekijk hier de voorwaarden.

Lees verder onder de advertentie