Volg startende ondernemers op weg naar de top

Hoe gaan ze om met tegenslagen en welke lessen gaan zij toepassen om het verschil te gaan maken? Je hoort het in het nieuwe seizoen van Droomstart, iedere dinsdag een nieuwe aflevering. Te volgen via Spotify en Apple Podcasts.

Wie krijgt de ultieme Droomstart?

Het is bijna zover... Dan maken wij bekend wie de ultieme Droomstart wint! En jij, als luisteraar, mag ook je stem uitbrengen. De totale stem van de luisteraar telt voor 1/5e mee. Stemmen kan tot vrijdag 27 januari en de winnaar wordt dinsdag 31 januari bekendgemaakt.

Wil jij je geheugen nog even opfrissen? Luister hieronder de pitches van de Droomstarters.

Aflevering 6

Laatste finaleplek voor Angela (Food for Skin) of David (Teazie)?


Heeft David de 25 proefplaatsingen gehaald met zijn Teazie? En weet Angela Food for Skin duidelijk te positioneren in deze moordende cosmetica markt? Je hoort het in deze aflevering.

Aflevering 5

Welke stappen hebben Jeffrey (FinBuddy) en Christina (Contour Lab) gezet?


In deze ronde pitchen de Droomstarters hun opdracht aan de jury. Jeffrey moet de jury, ook wel de ‘board of directors’ van VodafoneZiggo, overtuigen van zijn dienst en Christina visualiseert haar stylingtool voor de jury.

Aflevering 4

Digitaal karweitjesplatform of thee-abonnement op kantoor?


David Hovanesian en zakenpartner Storm Wouters willen met Teazie kwalitatief hoogstaande en duurzame thee een prominentere plek wil geven op kantoren in Nederland en België. En een moderne variant van het aloude heitje voor een karweitje is het businessplan van Nick Oosenbrug. Buurtgenoten met elkaar verbinden middels het platform YouGoo. Voor welk idee valt de vakjury?

Aflevering 3

Gaat slimme fashion-tech of growtower de jury overtuigen?


We beginnen deze aflevering met Ben Wauben die kruidenkweekkasten wil gaan ontwerpen voor de consument: de Growtower. Wat vindt de jury van dit gezonde businessplan? En uit Vlaanderen komt de ambitieuze ondernemer Christina Hadinoto die al wat verder is met de fashiontech-startup genaamd Contour Lab. Ze wil met haar jonge onderneming het verschil gaan maken in de mode-industrie.

Aflevering 2

Gaat jury voor slimme fintech-startup of voor horeca-trend in tweede pitch Droomstart?


FinBuddy dat financiën leuker en makkelijker maakt of toch The Kitchen Dojo: een keukenruimte met professionele apparatuur te huur voor ondernemers die zelf heerlijke maaltijden willen maken en verkopen? Wie verovert de ondernemersharten van de Droomstart-jury? 

Aflevering 1

Twee duurzame businessplannen, één plek in de volgende ronde. Wie gaat door?


De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren en de verzorgingsproductenlijn Food for Skin van de zussen Angela en Cathy Ursem zijn de eerste ondernemingen die opgaan voor de volgende ronde van Droomstart. Beide businessplannen draaien voor een groot deel om duurzaamheid, maar welk plan heeft uiteindelijk de voorkeur van de jury? Wat zijn de sterke punten en waar moeten de deelnemers nog eens goed mee aan de slag gaan?

Ga mee op unieke ondernemersreis in Droomstart

Volg Droomstart

Droomstart helpt iedereen met ambitie, een startup en/of bijzonder business-idee verder op weg. Of er nu behoefte is aan kennis, feedback of validatie van bekende (top)ondernemers nodig is, of simpelweg behoefte is aan budget. 

Uit een overweldigend aantal aanmeldingen zijn slechts acht startende ondernemers geselecteerd om hun business concept te pitchen aan de vakjury. Wie gaat er door en krijgt dé ultieme Droomstart? Je hoort het vanaf 6 december elke week in Droomstart.

De Droomstarters maken kans op 15.000 euro aan mediawaarde op deondernemer.nl, halfjaar rijden in een Hyundai IONIQ 5, iPhone 14 namens Mobiel.nl en boekhoudsoftware van Visma/Yuki. Droomstart wordt mede mogelijk gemaakt door Qredits.


Niets missen? Zorg dan dat je Droomstart volgt in jouw favoriete podcastapp.

Logo's initiatiefnemers Droomstart

De Pitchdag

Op dinsdag 1 november hebben tien potentiële Droomstarters hun business-idee mogen pitchen aan de Droomstart-vakjury. Welke plannen hebben de meeste potentie en zijn het meest schaalbaar of kansrijk? En weten de pitchende ondernemers hun passie voldoende over te brengen en daarmee de jury te overtuigen? 

Volg het wekelijks via jouw favoriete podcastapp. 

De Droomstart vakjury

De geselecteerde Droomstart deelnemers krijgen de de kans om te pitchen voor de Droomstart vakjury. Zij zitten in de startblokken en zullen hun ervaring en expertise inzetten om de pitches te beoordelen. We stellen ze graag aan je voor.

Gerard van den broek Droomstart2


Gerard van den Broek
Directeur De Ondernemer

Was 24 jaar ondernemer voordat hij directeur werd van het nummer 1 zakelijk platform De Ondernemer (DPG Media). Gerard kent dus het klappen van de zweep en brengt een enorm netwerk met zich mee.

Kelly Weekers Droomstart


Kelly Weekers

Business coach & Bestselling Author

Ondernemer, auteur en businesscoach. Met haar bestsellers De Kracht van Keuze en de Happy Life-reeks verkocht ze meer dan 200.000 boeken. Ze runt twee bedrijven en helpt vanuit daar duizenden mensen het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Barry van Ruiven Droomstart2


Barry van Ruiven
Directeur & Ondernemer SEABASS

Als rasondernemer weet Barry met zijn bedrijf in duurzaam geproduceerde swimwear SEABASS, en zijn ervaring als ceo bij MediaMarkt, alles over het vermarkten van producten.

andre dolsma Droomstart2


André Dolsma

Commercieel Directeur bij Qredits

André heeft ruime ervaring opgedaan in het adviseren van ondernemers, in diverse advies- en directiefuncties bij de Rabobank en een aantal jaar als zelfstandig adviseur. Hij is bovendien sinds 2014 vrijwillige ondernemerscoach bij Qredits.

Dit is het Droomstart traject:

De tien potentiële Droomstarters

Uit alle inzendingen voor Droomstart selecteert de jury potentiële Droomstarters die we uitnodigen om te pitchen. Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, en deel te nemen aan het Droomstart-traject.

Via twee afvalrondes - wederom pitches van 1 tegen 1 - komen we vervolgens uit bij de finale. Daarin doen beide ondernemers een super-pitch. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Advies en begeleiding door ondernemers en specialisten

Gedurende de drie maanden Droomstart krijgen de vier ondernemers die de halve finale bereiken advies over onder meer hoe en wanneer, welke stappen te zetten. Daarvoor worden ontmoetingen ingepland met ervaren collega-ondernemers en andere experts uit het bedrijfsleven.

Ook deskundigen van DPG Media en Qredits delen hun expertise graag. Op weg naar de super-pitch in de finale beoordeelt de jury de voortgang van het idee en/of bedrijf, waaronder hoe, en of, adviezen zijn opgepakt (en waarom niet). Van de pitches worden podcastopnames gemaakt, die te horen zullen zijn bij De Ondernemer, Spotify en de bekende andere relevante podcastkanalen.

Droomstart seizoen 1

Tijdens Droomstart seizoen 1 hielpen wij ondernemers in spé op weg met hun eigen gouden business idee. Ruim 100 ondernemers gaven gehoor aan onze oproep en meldden zich aan. 11 hiervan kregen de kans hun business idee te pitchen aan een vakkundige jury. De winnaars volgden wij vervolgens op de voet en koppelden we aan een mentor en een aantal experts om ze te helpen bij die Droomstart waarnaar zij op zoek waren.

De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?


Nicky Verstappen en compagnon Eva van Diermen pitchten hun idee voor de Droomstart-ondernemersjury. Het businessplan? Workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen. Hoe staat het zes maanden later met het bedrijf?

Lees het volledige artikel

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’


De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Lees het volledige artikel

Thee bij het diner? Wel als het aan theesommelier Anne Hardon ligt


Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Lees het volledige artikel

Benieuwd naar het eerste seizoen van Droomstart?

Het eerste seizoen van Droomstart is inmiddels bijna 45.000 keer beluisterd!  Luister het hele eerste seizoen van Droomstart terug. Benieuwd naar wat Droomstart heeft betekend voor de deelnemers? Luister de laatste terugblik-aflevering hieronder. 

Antwoord op jouw vragen

Voor wie is Droomstart?

Droomstart is er voor startende ondernemers, zowel voor ondernemers in spé met een idee als ondernemers die korter dan 3 jaar bezig zijn met hun bedrijf.

Hoe lang duurt het Droomstart-traject?

Het traject loopt vanaf oktober 2022 t/m januari 2023.

Tot wanneer duurt Droomstart?

Het Droomstart-traject duurt tot en met januari 2023. Het netwerk dat jij hebt opgebouwd tijdens Droomstart zal blijven bestaan, natuurlijk blijven we jou en jouw bedrijf graag op de voet volgen.

Wat wordt er van mij verwacht als in mij inschrijf voor Droomstart?

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor Droomstart.

Waar moet mijn business idee aan voldoen?

Er zijn geen specifieke eisen waar jouw idee aan moet voldoen. Je hebt meer kans om naar de volgende ronde te komen als jouw idee realistisch, origineel en toekomstbestendig is uitgewerkt.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van Droomstart?

Blijf op de hoogte van Droomstart door het online platform van De Ondernemer te volgen, incluis social media.

Waar kun je Droomstart luisteren?

Droomstart is te luisteren op de bekende podcastplatformen, zoals Spotify en Apple Podcast.