Volg startende ondernemers op weg naar de top

Hoe gaan ze om met tegenslagen en welke lessen gaan zij toepassen om het verschil te gaan maken? Je hoort het in het nieuwe seizoen van Droomstart, iedere dinsdag een nieuwe aflevering. Te volgen via Spotify en Apple Podcasts.

Luister het tweede seizoen van Droomstart

It's a wrap! Het tweede seizoen van Droomstart staat online, tijd om dit seizoen te bingen. Luister hieronder de laatste aflevering van dit seizoen of volg het hele seizoen via jouw favoriete podcastapp.


Ook een Droomstart maken met je bedrijf?

Of er een nieuw seizoen van Droomstart komt, is voor ons geen vraag. Wil jij hieraan meedoen en op de hoogte worden gehouden van de start van dit nieuwe seizoen?

Ga mee op unieke ondernemersreis in Droomstart

Droomstart helpt iedereen met ambitie, een startup en/of bijzonder business-idee verder op weg. Of er nu behoefte is aan kennis, feedback of validatie van bekende (top)ondernemers nodig is, of simpelweg behoefte is aan budget. 

Uit een overweldigend aantal aanmeldingen zijn slechts acht startende ondernemers geselecteerd om hun business concept te pitchen aan de vakjury. Wie gaat er door en krijgt dé ultieme Droomstart? Bekijk de video voor een sfeerimpressie van de finale aflevering. 


De finalisten krijgen 15.000 euro aan mediawaarde bij DPG Media, iPhone 14 namens Mobiel.nl en boekhoudsoftware van Visma/Yuki. De Droomstarter van dit seizoen mag een halfjaar rijden in een Hyundai IONIQ 5. Droomstart wordt mede mogelijk gemaakt door Qredits.


Niets missen? Zorg dan dat je Droomstart volgt in jouw favoriete podcastapp.

Logo's initiatiefnemers Droomstart

De Pitchdag

Op dinsdag 1 november hebben acht potentiële Droomstarters hun business-idee mogen pitchen aan de Droomstart-vakjury. Welke plannen hebben de meeste potentie en zijn het meest schaalbaar of kansrijk? En weten de pitchende ondernemers hun passie voldoende over te brengen en daarmee de jury te overtuigen? 

Volg het wekelijks via jouw favoriete podcastapp. 

De Droomstart vakjury

De geselecteerde Droomstart deelnemers krijgen de de kans om te pitchen voor de Droomstart vakjury. Zij zitten in de startblokken en zullen hun ervaring en expertise inzetten om de pitches te beoordelen. We stellen ze graag aan je voor.

Gerard van den broek Droomstart2


Gerard van den Broek
Directeur De Ondernemer

Was 24 jaar ondernemer voordat hij directeur werd van het nummer 1 zakelijk platform De Ondernemer (DPG Media). Gerard kent dus het klappen van de zweep en brengt een enorm netwerk met zich mee.

Kelly Weekers Droomstart


Kelly Weekers

Business coach & Bestselling Author

Ondernemer, auteur en businesscoach. Met haar bestsellers De Kracht van Keuze en de Happy Life-reeks verkocht ze meer dan 200.000 boeken. Ze runt twee bedrijven en helpt vanuit daar duizenden mensen het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Barry van Ruiven Droomstart2


Barry van Ruiven
Directeur & Ondernemer SEABASS

Als rasondernemer weet Barry met zijn bedrijf in duurzaam geproduceerde swimwear SEABASS, en zijn ervaring als ceo bij MediaMarkt, alles over het vermarkten van producten.

andre dolsma Droomstart2


André Dolsma

Commercieel Directeur bij Qredits

André heeft ruime ervaring opgedaan in het adviseren van ondernemers, in diverse advies- en directiefuncties bij de Rabobank en een aantal jaar als zelfstandig adviseur. Hij is bovendien sinds 2014 vrijwillige ondernemerscoach bij Qredits.

Dit is het Droomstart traject:

De tien potentiële Droomstarters

Uit alle inzendingen voor Droomstart selecteert de jury potentiële Droomstarters die we uitnodigen om te pitchen. Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, en deel te nemen aan het Droomstart-traject.

Via twee afvalrondes - wederom pitches van 1 tegen 1 - komen we vervolgens uit bij de finale. Daarin doen beide ondernemers een super-pitch. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Advies en begeleiding door ondernemers en specialisten

Gedurende de drie maanden Droomstart krijgen de vier ondernemers die de halve finale bereiken advies over onder meer hoe en wanneer, welke stappen te zetten. Daarvoor worden ontmoetingen ingepland met ervaren collega-ondernemers en andere experts uit het bedrijfsleven.

Ook deskundigen van DPG Media en Qredits delen hun expertise graag. Op weg naar de super-pitch in de finale beoordeelt de jury de voortgang van het idee en/of bedrijf, waaronder hoe, en of, adviezen zijn opgepakt (en waarom niet). Van de pitches worden podcastopnames gemaakt, die te horen zullen zijn bij De Ondernemer, Spotify en de bekende andere relevante podcastkanalen.

Droomstart seizoen 1

Tijdens Droomstart seizoen 1 hielpen wij ondernemers in spé op weg met hun eigen gouden business idee. Ruim 100 ondernemers gaven gehoor aan onze oproep en meldden zich aan. 11 hiervan kregen de kans hun business idee te pitchen aan een vakkundige jury. De winnaars volgden wij vervolgens op de voet en koppelden we aan een mentor en een aantal experts om ze te helpen bij die Droomstart waarnaar zij op zoek waren.

De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?


Nicky Verstappen en compagnon Eva van Diermen pitchten hun idee voor de Droomstart-ondernemersjury. Het businessplan? Workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen. Hoe staat het zes maanden later met het bedrijf?

Lees het volledige artikel

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’


De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Lees het volledige artikel

Thee bij het diner? Wel als het aan theesommelier Anne Hardon ligt


Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Lees het volledige artikel

Benieuwd naar het eerste seizoen van Droomstart?

Het eerste seizoen van Droomstart is inmiddels bijna 45.000 keer beluisterd!  Luister het hele eerste seizoen van Droomstart terug. Benieuwd naar wat Droomstart heeft betekend voor de deelnemers? Luister de laatste terugblik-aflevering hieronder. 

Antwoord op jouw vragen

Voor wie is Droomstart?

Droomstart is er voor startende ondernemers, zowel voor ondernemers in spé met een idee als ondernemers die korter dan 3 jaar bezig zijn met hun bedrijf.

Hoe lang duurt het Droomstart-traject?

Het traject loopt vanaf oktober 2022 t/m januari 2023.

Tot wanneer duurt Droomstart?

Het Droomstart-traject duurt tot en met januari 2023. Het netwerk dat jij hebt opgebouwd tijdens Droomstart zal blijven bestaan, natuurlijk blijven we jou en jouw bedrijf graag op de voet volgen.

Wat wordt er van mij verwacht als in mij inschrijf voor Droomstart?

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor Droomstart.

Waar moet mijn business idee aan voldoen?

Er zijn geen specifieke eisen waar jouw idee aan moet voldoen. Je hebt meer kans om naar de volgende ronde te komen als jouw idee realistisch, origineel en toekomstbestendig is uitgewerkt.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van Droomstart?

Blijf op de hoogte van Droomstart door het online platform van De Ondernemer te volgen, incluis social media.

Waar kun je Droomstart luisteren?

Droomstart is te luisteren op de bekende podcastplatformen, zoals Spotify en Apple Podcast.