Maak een Droomstart met jouw bedrijf!

Ben jij startend ondernemer en kunnen onze experts helpen bij de volgende stap van je bedrijf? Meld je dan voor 7 oktober aan voor Droomstart!

Ja, ik doe mee

Droomstart helpt iedereen met ambitie, een startup en/of bijzonder business-idee verder op weg. Aan welke kennis heb je behoefte? Wil je sparren met bekende (top)ondernemers? Is er budget nodig?

Doe mee aan de podcastserie Droomstart

Bijzonder aan Droomstart is dat jij als deelnemer deel gaat uitmaken van de populaire podcastserie Droomstart, inmiddels bijna 45.000 keer beluisterd, een snelle manier om je bedrijf, product of dienst op de kaart te zetten en om misschien wel die juiste investeerder te vinden. De presentatie is ook in deze tweede Droomstart-serie in handen van Fabienne de Vries.

De Droomstart vakjury

Als jouw bedrijf en/of business-idee wordt geselecteerd door de redactie van De Ondernemer, dan krijg jij de kans om te pitchen voor de Droomstart vakjury. Zij zitten in de startblokken en zullen hun ervaring en expertise inzetten om de pitches te beoordelen. We stellen ze graag aan je voor.

Gerard van den broek Droomstart2


Gerard van den Broek
Directeur De Ondernemer

Was 24 jaar ondernemer voordat hij directeur werd van het nummer 1 zakelijk platform De Ondernemer (DPG Media). Gerard kent dus het klappen van de zweep en brengt een enorm netwerk met zich mee.

Kelly Weekers Droomstart


Kelly Weekers

Business coach & Bestselling Author

Ondernemer, schrijfster en business coach. Met haar bestsellers De Kracht van Keuze en de Happy Life reeks verkocht ze meer dan 200.000 boeken. Ze runt twee bedrijven en helpt vanuit daar duizenden mensen het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Barry van Ruiven Droomstart2


Barry van Ruiven
Directeur & ondernemer SEABASS

Als rasondernemer weet Barry met zijn bedrijf in duurzaam geproduceerde swimwear SEABASS, en zijn ervaring als CEO bij MediaMarkt, alles over het vermarkten van producten.

andre dolsma Droomstart2


André Dolsma

Commercieel Directeur bij Qredits

André heeft ruime ervaring opgedaan in het adviseren van ondernemers, in diverse advies- en directiefuncties bij de Rabobank en een aantal jaar als zelfstandig adviseur. Hij is bovendien al sinds 2014 vrijwillige ondernemerscoach bij Qredits.

Ook een Droomstart maken met je bedrijf?

Meld je dan vóór vrijdag 7 oktober aan en wie weet ben jij één van de tien Droomstarters in spé!

Dit is het Droomstart traject:

De tien potentiële Droomstarters

Uit alle inzendingen voor Droomstart selecteert de jury tien potentiële Droomstarters die we uitnodigen een pitch te komen doen (dinsdag 1 november, Hilversum). Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, om vervolgens via twee rondes (dinsdagen 20 december en 17 januari) tot twee finalisten te komen die een super-pitch gaan doen. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Advies en begeleiding door ondernemers en specialisten

Gedurende de drie maanden Droomstart krijgen de vier ondernemers die de halve finale bereiken advies over onder meer hoe en wanneer welke stappen te zetten, en daarvoor worden ontmoetingen ingepland met ervaren collega-ondernemers en andere experts uit het bedrijfsleven.

Ook deskundigen van DPG Media en Qredits delen hun expertise graag. Op weg naar de super-pitch in de finale beoordeelt de jury de voortgang van het idee en/of bedrijf, waaronder hoe en of adviezen zijn opgepakt (en waarom niet). Van de pitches worden podcastopnames gemaakt, die te horen zullen zijn bij De Ondernemer, Spotify en de bekende andere relevante podcastkanalen.

Droomstart in de praktijk

Van deelnemers aan Droomstart wordt verwacht hun agenda leeg te houden op de Droomstart-dinsdagen 1 november, 20 december en 17 januari voor podcastopnames in de studio van As We Speak in Hilversum. Tussen alle pitches is er regelmatig contact met Team Droomstart en zullen er onder meer artikelen over verschijnen. Als je nu al weet die dinsdagen niet te kunnen... deze studiodagen liggen echt vast, zijn definitief.

Droomstart seizoen 1

Tijdens Droomstart 1 hielpen wij ondernemers in spé op weg met hun eigen gouden business idee. Ruim 100 ondernemers gaven gehoor aan onze oproep en meldden zich aan. 11 hiervan kregen de kans hun business idee te pitchen aan een vakkundige jury. De winnaars volgden wij vervolgens op de voet en koppelden we aan een mentor en een aantal experts om ze te helpen bij die Droomstart waarnaar zij op zoek waren.

De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?


Een half jaar terug pitchten Nicky Verstappen en compagnon Eva van Diermen hun idee voor de Droomstart-ondernemersjury. Het businessplan? Workations organiseren voor bedrijven, zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen. Hoe staat het zes maanden later met het bedrijf?

Lees het volledige artikel

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’


De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Lees het volledige artikel

Thee bij het diner? Wel als het aan theesommelier Anne Hardon ligt


Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Lees het volledige artikel

Benieuwd naar het eerste seizoen van Droomstart?

Luister het hele eerste seizoen van Droomstart terug. Benieuwd naar wat Droomstart heeft betekend voor de deelnemers? Luister de laatste terugblik-aflevering hieronder. 

Antwoord op jouw vragen

Voor wie is Droomstart?

Droomstart is er voor startende ondernemers, zowel voor ondernemers in spé met een idee als ondernemers die korter dan 3 jaar bezig zijn met hun bedrijf.

Kan ik mij samen met iemand inschrijven?

Het is toegestaan om je samen met iemand anders in te schrijven. Let wel, wellicht komt er één van jullie stemmen terug in de podcast.

Hoe lang duurt het Droomstart-traject?

Het traject loopt vanaf oktober 2022 t/m januari 2022.

Tot wanneer duurt Droomstart?

Het Droomstart-traject duurt tot en met januari 2022. Het netwerk dat jij hebt opgebouwd tijdens Droomstart zal blijven bestaan, natuurlijk blijven we jou en jouw bedrijf graag op de voet volgen.

Wat wordt er van mij verwacht als in mij inschrijf voor Droomstart?

Er wordt verwacht dat je dinsdag 1 november, dinsdag 20 december en dinsdag 17 januari reserveert in jouw agenda.

Waar moet mijn business idee aan voldoen?

Er zijn geen specifieke eisen waar jouw idee aan moet voldoen. Je hebt meer kans om naar de volgende ronde te komen als jouw idee realistisch, origineel en toekomstbestendig is uitgewerkt.

Waar kan ik mij aanmelden voor Droomstart?

Je kunt je aanmelden door op deze link te klikken.

Tot wanneer kan ik mijzelf aanmelden?

Inschrijven voor Droomstart kan t/m 7 oktober.

Krijg ik een bevestiging van mijn aanmelding?

Nadat je al de gegevens hebt ingevuld en je op het voltooien van je inschrijving hebt geklikt, kom je op een pagina die jouw aanmelding bevestigd. Daarnaast krijg je een bevestigingsmail in je inbox. Controleer hiervoor ook je spam-inbox.

Het lukt mij niet om mijn inschrijving af te ronden, wat moet ik doen?

Stuur onze redactie een mail: redactie@deondernemer.nl. Zij kunnen je verder helpen met jouw aanmelding.

Kan ik mij elk moment weer terugtrekken/uitschrijven?

Dit is mogelijk. Breng ons tijdig op de hoogte door een mail te sturen naar: redactie@deondernemer.nl.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van Droomstart?

Blijf op de hoogte van Droomstart door het online platform van De Ondernemer te volgen, incluis social media.

Waar kun je Droomstart luisteren?

Droomstart is te luisteren op de bekende podcastplatformen, zoals Spotify en Apple Podcast.