Nieuws Crowdfunding

Medewerkers van Viisi Hypotheken investeren in hun eigen bedrijf

De crowdfundcampagne van Viisi Hypotheken via CrowdAboutNow verloopt buitengewoon voorspoedig. Na twee maanden hebben meer dan 260 investeerders bijna 900.000 euro in deze onafhankelijke hypotheekadviseur gestoken. Opvallend is dat een derde van dit bedrag afkomstig is van eigen medewerkers, vrienden en familie.

Redactie 2 februari 2021

Personel van Viisi Hypotheken

Personeel van Viisi Hypotheken viert de succesvolle crowdfundingcampagne. Er is inmiddels bijna negen ton opgehaald. Foto: Viisi Hypotheken

,,Het is ons doel om de financiële sector radicaal transparant te maken, met andere woorden: Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe”, zegt Hergen Dutrieux van Viisi Hypotheken. ,,De keuze voor crowdfunding was daarom een logische. Natuurlijk hebben we ook een banklening, maar bij crowdfunding weet je precies waar het geld vandaan komt.”

Lees ook: Hypotheekadviesketen Viisi wil groei versnellen via crowdfunding

Door aard campagne is er veel geld opgehaald

Dankzij de grote belangstelling onder investeerders en eigen medewerkers heeft Viisi uiteindelijk 178 procent van het eigenlijke streefbedrag (500.000 euro) opgehaald. Volgens Mark Laagewaard, Managing Director en oprichter van crowdfundingplatform CrowdAboutNow, is dit voornamelijk te danken aan de bijzondere aard van de campagne. ,,In de financiële sector is het niet gebruikelijk om open te zijn over een financiële behoefte, laat staan dat je klanten en fans actief betrekt bij de financiering van je groeiplannen”, vertelt Laagewaard. ,,Voor crowdfundingbegrippen heeft Viisi een fors bedrag opgehaald. Dit is met name bijzonder als je nagaat dat een derde van het bedrag afkomstig is van medewerkers en nauwe relaties en er geen bijzonder hoge rente of zekerheden worden geboden. Ik durf daarom te stellen dat de meeste investeerders zijn ingestapt omdat ze in het verhaal van Viisi geloven, en niet alleen vanwege het rendement.”

"Voor crowdfundingbegrippen heeft Viisi een fors bedrag opgehaald"

Mark Laagewaard van crowdfundingplatform CrowdAboutNow

Adviescapaciteit uitbouwen naar 2 miljard

Viisi biedt op dit moment werk aan 51 ‘Viisionairs’. Met de 25 nieuwe medewerkers, die aangetrokken kunnen worden door de crowfundcampagne, hoopt de hypotheekadviesketen in 2022 haar adviescapaciteit te verdubbelen van 1 naar 2 miljard euro. Dutrieux: ,,We zullen komend jaar veel tijd besteden aan het werven en onboarden van alle nieuwe mensen. De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij voorop. Ook gaan we aan de slag met onze belofte richting de investeerders. Zo zal er een 'Viisi bos' worden aangeplant en wanneer het weer mogelijk is, willen we onze investeerders graag ontmoeten tijdens live events.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.