Video Groei

De Ondernemer Update: nieuws en inspiratie in 20 minuten

Het ondernemersnieuws van vandaag? Fabienne de Vries en Martine Hauwert praten je in 20 minuten helemaal bij. Tijdens de Week van de Ondernemer presenteren zij dagelijks De Ondernemer Update.

Van onze redactie 16 november 2020

Laatste update: 20 november 2020 12:37

Aflevering vrijdag 20 november

In deze laatste aflevering van de Week van de Ondernemer reeks heeft presentatrice Martine horecaondernemers Herman den Blijker en Won Yip in de uitzending. Zij reageren op de geruchten dat de horeca half december weer open mag. Bas Smeulders van Sendcloud over het aanstaande piekseizoen. Greet Goegebuer, van het duurzame sneakermerk Komrads, geeft Martine en de kijkers belangrijke tips voor duurzaam ondernemen samen met duurzaamheids-expert van bol.com Jori Ebskamp. Marieke Kolleman van online kinderbrillenplatform Junior en Junior vertelt over haar opstart en aanstaande lancering van het platform. En natuurlijk sluiten we af met wijze, inspirerende woorden van Ali B.

Aflevering donderdag 19 november

Martine Hauwert is vandaag de presentatrice en in de uitzending vandaag: staatssecretaris Mona Keijzer van EZK neemt een eerste boek van De Ondernemer in ontvangst. Koninklijke Horeca Nederland-voorzitter Dirk Beljaarts noemt de sluiting van de horeca ‘Spartaans’. Martine interviewt Ondernemer Sebastiaan van Pommeren en Marijn de Weerdt van bol.com over hoe je als online retailer je retourkosten laag houdt en je tijd bespaart, vooral tijdens het piekseizoen dat voor de deur staat! Verder spreekt Martine Esmée van de Vorle van ENS Clean Air over een bijzonder duurzaam project. Ali B besluit deze aflevering gewoontegetrouw af.

Aflevering woensdag 18 november

Fabienne onderzoekt hoe je als online retailer je artikelen optimaal in de online etalage zet. Serin Gokhan van Bord&meer en bol.com-expert Job Paauw leggen het uit. Anouk Roohé vertelt over het succes van haar bedrijf Meetingselect. We sluiten af met Lennard van Otterloo, onze brexitexpert vanuit Londen, en natuurlijk inspirerende woorden van Ali B.

Aflevering dinsdag 17 november

Is de retailbranche klaar voor de feestmaand? INretail-voorzitter Jan Meerman vertelt het in deze Ondernemer Update. Hoe kom je als webshop je beloftes over levertijden na? Presentatrice Fabienne praat erover met ondernemer Michelle de Boer en Niels Kaput van bol.com. En wat gebeurt er als jouw product in China wordt geproduceerd en de fabriek vlakbij de markt staat waar het coronavirus ontstond? Het overkwam Elke Coolen en zij komt daarover vertellen. De uitzending wordt afgesloten met inspiratie van Ali B.

Aflevering maandag 16 november

Fabienne trapt in deze eerste uitzending tijdens de Week van de Ondernemer af met Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, over de 24e editie van de Week van de Ondernemer. Ook spreekt ze met Sebastiaan van Pommeren (Het Koffielab) en bol.com-expert Carolien van Brakel over hoe je je als online (en fysiek) retailer voorbereid op de feestdagen. Rixt Herklots van The Next Women praat met Fabienne over de nieuwe lijst van honderd vrouwelijke ondernemers én er is, in elke uitzending, een slotwoord van Ali B.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.