Nieuws Groei

Vervoersplatform Brenger kan met miljoeneninvestering de grens over

De startup Brenger heeft een nieuwe miljoeneninvestering opgehaald. Met de kapitaalinjectie willen de oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam van het vervoersplatform de uitbreiding naar andere Europese landen realiseren. Te beginnen in Duitsland.

Van onze redactie 8 juli 2021

Wisse koedam derk van der have brenger

Derk van der Have (rechts) en Wisse Koedam, de oprichters van Brenger.

Coo/cfo Wisse Koedam over de verwachte internationale groei: ,,Naar de oplossing die Brenger mensen biedt, is ook in andere landen veel vraag. Met deze nieuwe financiering zetten we de volgende stap in het opschalen van onze diensten. En kunnen we onze impact de komende jaren verveelvoudigen.'' De nieuwe financiering komt van de bestaande groep angel investors.

''Hoe beter onze technologie werkt, hoe efficiënter onze koeriers hun beschikbare laadruimte dus kunnen gebruiken''

Wisse Koedam, cfo/coo Brenger

Koeriersbussen worden door Brenger optimaal benut en CO2-uitstoot neemt flink af

Het transportplatform Brenger koppelt dankzij slimme technologie transportorders van grote spullen als banken of kasten aan koeriers die al op de weg zijn. Zo wordt de lege ruimte in koeriersbussen optimaal benut en neemt de CO2-uitstoot flink af. In de afgelopen anderhalf jaar is Brenger hard gegroeid. Ook de nieuwe B2C-service slaat aan: veel meubelzaken zetten Brenger inmiddels in om hun grote spullen te bezorgen. De nieuwe investering zal ook gebruikt worden om deze service sneller uit te rollen in de Benelux.

Eerste halte: vier regio's in Duitsland maken deze zomer kennis met platform

De Europese expansie van Brenger start eind deze zomer in Duitsland, waar het platform in vier regio’s zijn diensten zal uitrollen. In de komende twaalf maanden wil Brenger ook starten met de service in andere Europese landen. ,,Naast de stap naar nieuwe Europese markten, wordt de opgehaalde financiering gebruikt om de door Brenger gebruikte technologie verder te ontwikkelen. Onder meer door verbeteringen door te voeren in de app voor koeriers'', zo vertelt Koedam.

Lees ook: Koeriersdienst Brenger lanceert extra snelle service in negen grote steden

,,Brenger wil het gebruik van het platform voor koeriers zo laagdrempelig mogelijk maken. Onze technologie is erop gericht de bussen van koeriers zo optimaal mogelijk te vullen. Hoe beter onze technologie werkt, hoe efficiënter onze koeriers hun beschikbare laadruimte dus kunnen gebruiken. Dat is goed voor hun inkomsten én voor het besparen van onnodige CO2-uitstoot.''

Voor klanten is het onder meer mogelijk de koerier live te volgen. En dus precies te weten wanneer die arriveert om spullen te brengen of op te halen.

In 2019 kwamen de Brenger-oprichters langs in een aflevering van Startup Stories. Ga mee terug in de tijd en bekijk de video nog eens hieronder.

Lees ook: Bezorgdienst Gorillas vloek of zegen? Experts zien voor- en nadelen

Dit is Brenger

Brenger is in 2016 opgericht met een heldere missie: alle busjes op de weg zo efficiënt mogelijk vullen. Dat is goed voor de planeet, beter voor koeriers en voordelig voor de zakelijke en particuliere klanten die van de dienst gebruik maken om grote spullen te vervoeren.

Het bedrijf werkt samen met diverse partners: van Marktplaats en BVA Auctions tot woonwinkels en zo’n 350 koeriersbedrijven. Sinds de oprichting is de uitstoot van meer dan 3.500 ton CO2 voorkomen. In 2021 is Brenger een van de tien geselecteerde deelnemers van het Techleap-groeiprogramma Rise.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws