Nieuws Marketing

Fit20 nu ook in Oldenzaal

"Normaal stop je wanneer het zwaar wordt. Bij fit20 ga je iedere training net een stapje verder", legt personal trainer Monique Peters de fit20-methode uit. Dat is juist het zware. Waar het bij fitnesscentra vooral om hoge volume gaat: veel en snel die apparaten bewegen. Gaat het bij fit20 om de hoge intensiteit: een voelbaar gewicht en bewegingen in slow motion.

Jacobine Melis | Foto: Lars Smook 24 mei 2016

Fit20 oldenzaal lars smook

Peters vergelijkt het met het tillen van een emmer water. Til je hem snel op en laat je hem snel zakken; dan heb je er weinig problemen mee. Maar doe je het langzaam dan zul je merken dat het veel zwaarder is.

20 minuten"Twintig minuten per week is weinig, maar het werkt. Het is voor veel mensen een uitkomst omdat je het gewoon even tussendoor kan doen. Ik zorg ervoor dat de ruimte koel is, dan hoef je je niet om te kleden noch na afloop te douchen. Dus ‘geen tijd’, is geen excuus meer.” Het is voor veel mensen ook een stok achter de deur. Je maakt echt een afspraak met een personal trainer. Dan zeg je niet af als het slecht weer is of je geen zin hebt.

Lees ook: Fit zonder een druppeltje zweetLees ook: Fitness voor workaholics