Nieuws Marketing

Meer winkels zondag open in Helmond

In het Helmondse centrum openen mondjesmaat steeds meer winkeliers elke zondag de deuren. Zij nemen geen genoegen met de gezamenlijke koopzondag op elke laatste zondag van de maand schrijft Eindhovens Dagblad maandag.

Van onze redactie 14 maart 2016

Koopzondagnijmegen1065

Op dit moment zijn drie winkels elke zondag open: Van Oorschot Mode, Only For Men (mannenkleding) en Blokker. Binnenkort haakt Brands Schoenen aan en Coach (sportschoenen) wil de komende weken vaker dan eens per maand op zondag open zijn. Ook de net geopende Adventure Store overweegt wekelijks op zondag open te gaan.

Over koopzondag bestaat al langere tijd verdeeldheid in het Helmondse centrum. Veel (zelfstandige) winkeliers vinden het niet rendabel om op zondag vaak open te zijn. 'Wij zijn geen Eindhoven', 'we willen ook een keer vrij zijn' of 'personeel is dan te duur' zijn hun argumenten. Voorstanders vinden dat Helmond als centrum van de Peel moet kijken naar de wens van de consument en altijd toegankelijk moet zijn voor winkelend publiek. De wet staat wekelijkse opening op zondag toe.

Centrummanager Linda Haverkamp wil eenheid brengen tussen winkeliers. Zij wil vanaf haar aantreden op 1 april werk maken van gestroomlijnde koopzondagen. Hoe zij dat wil aanpakken, wil zij nog niet toelichten.