Nieuws Marketing

Zo levert online zichtbaarheid geld op

“De juiste personal branding levert je de juiste klanten op,” zegt social media-deskundige Denise van Iersel tijdens het evenement ‘Whats your next social step?’ in Den Haag, georganiseerd door De Ondernemer en OBM.

Maurice de Zeeuw 22 november 2016

Denise van Iersel 2

“Het inzetten van social media kun je eigenlijk opdelen in drie delen”, zegt Van Iersel. “De essentie van personal branding is dat je weet wie je bent, waar je voor staat, en hoe je anderen kunt helpen. Als je dat helder en consistent communiceert via social media zul je de juiste mensen naar je toe trekken.”

1. Weet wie je bent: je website, Twitter en Facebook

“Allereerst willen mensen weten wie je bent. Wat zijn je drijfveren? Geef de potentiële klanten een reden om jou te volgen. Mensen komen op je af vanwege je kennis en je persoonlijkheid. Wat is je passie? Hoewel ‘passie’ een containerbegrip is, kun je het wel duiden: waar gaat hart sneller van kloppen? Waar gaan je ogen van twinkelen?

Bij een eerdere training hebben we enkele websites van aanwezigen onder de loep genomen. Een makelaar had op zijn website een foto van zichzelf gezet, samen met zijn gezin. Heel goed! Dat maakt de bezoekers vertrouwd met jouw identiteit. Dat kun je bij veel meer bedrijven toepassen. Als ik naar een webshop ga en er echt persoonlijke aandacht aan me wordt besteed, geeft dat veel meer vertrouwen dan wanneer ik in een onduidelijke webshop kom en ik niet weet met wie ik zaken doe.”

2. Weet wat je kunt: LinkedIn

“Nadat je jezelf als ‘merk’ hebt neergezet, moet je je gaan onderscheiden. Gebruik daar ook social media voor, en dan vooral LinkedIn. Dat onderscheiden van je eigen ‘merk’ moet je ook zowel creatief als inhoudelijk doen. Waar liggen jouw unieke kwaliteiten? Hoe kun je die inzetten voor wat het publiek wil? Gebruik je LinkedIn om competenties toe te voegen. Dat doen veel te weinig ondernemers. Je bent begonnen vanuit een bepaalde passie en kunde. Straal dat ook uit!”

3. Weet wat je publiek wil: Google Trends, contentmarketing en curatie

“En de laatste tip: definieer wat je publiek wil. In Google Trends kun je heel duidelijk zien waar mensen op zoeken. Contentmarketing is niets anders dan antwoord geven op die vraag vanuit de markt. Geef eens antwoord op die vraag in een persoonlijke blog! Dan maak je veel meer kans om gevonden te worden. En als je dan ook nog regelmatig content post over die onderwerpen, zit je helemaal goed. 98 procent van de mensen zoekt online wanneer ze iets willen kopen. Hoe cool is het dan als je als ondernemer zichtbaar wordt, misschien zelfs bovenaan? Als je tijd investeert in online zichtbaarheid, betaalt zich dat dubbel en dwars terug!”

Lees ook:

Zo zet je Facebook krachtig inHoe krijg ik meer volgers op Twitter?Zo help je Google met het vinden van jouw pagina

Echt sociaal zijn is zakelijk voordelig