Nieuws Radio

Ticketswap-topman Hans Ober co-host De Ondernemer Live

Het belooft dinsdag 27 september tussen 11.00 en 13.00 uur weer een bomvol programma te worden. We hebben het over aflevering nummer 25 van De Ondernemer Live. Presentatoren Roland Tameling en Jonathan van Noord ontvangen in de studio onder meer Ticketswap-topman Hans Ober die twee uur lang co-host zal zijn. Verder de Netflix van de klassieke muziek, Droomstart-deelnemer Nicky Verstappen van Wemote en natuurlijk een column van Nico Dijkshoorn.

Van onze redactie 26 september 2022

Hans Ober Ticketswap

Hans Ober van Ticketswap is 27 september de co-host van De Ondernemer Live. Foto: Ticketswap

Co-host van De Ondernemer Live is dinsdag 27 september Hans Ober, oprichter van Ticketswap, het platform om tickets te kopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes weg. Voordat de coronapandemie in het voorjaar van 2020 losbarstte, ging het hard met het bedrijf. Echter, toen kwamen de lockdowns, de coronapassen en de vele afgelastingen van bijna alle culturele- en sportevenementen. Hoe was die periode voor Ticketswap? Wat zijn de lessen die Ober van de pandemie heeft geleerd en hoe kijkt hij naar het komende najaar en winter? Is er vrees voor een opleving van het virus, nieuwe varianten en opnieuw maatregelen vanuit de overheid?

Verder praten hosts Roland Tameling en Jonathan van Noord met de topondernemer over de verdere toekomstplannen van Ticketswap, de groeiplannen, ondernemerschap in het algemeen en de vraag: hoe combineer je je werk met je sociale leven? En welk advies heeft Ober voor andere ondernemers?

'Wat zijn de lessen die Ticketswap-oprichter Hans Ober en zijn collega's van de coronapandemie hebben geleerd en hoe kijkt hij naar het komende najaar en winter?'

Symphony: startup wil Netflix van de symfonische klassieke muziek worden

Zonder noemenswaardige publiciteit legden veertien Nederlandse investeerders met een grote voorliefde voor klassieke muziek dit jaar in totaal 6,5 miljoen euro neer voor de ontwikkeling van startup Symphony: 'de Netflix van de symfonische klassieke muziek'. De online dienst moet de wereld van Beethoven, Mahler, John Williams en andere grote componisten ontsluiten voor een wereldpubliek.

Muziekliefhebbers worden niet bij de hand genomen en al helemaal niet geïnspireerd of geadviseerd. Dat is precies wat het nieuwe platform Symphony belooft te doen. Het is een streamingvideoplatform dat muziek van toporkesten toegankelijk maakt voor een wereldwijd publiek. De abonnee krijgt als het ware een stoel op de eerste rij, maar ook een backstagepas: voor meeslepende verhalen achter de muziek en exclusieve interviews met solisten en dirigenten. Een van de oprichters, Jose Evers, komt in de studio vertellen over het platform.

Van links naar rechts Henk Bout, Rob Overman, Jose Evers en Bauke Freiburg van Symphony.

Droomstart: hoe gaat het met deelnemer Wemote uit het eerste seizoen?

De podcastserie Droomstart helpt iedereen met ambitie, een startup en/of bijzonder business-idee verder op weg. Aan welke kennis heb je behoefte? Wil je sparren met bekende (top)ondernemers? Is er budget nodig? Het eerste seizoen van Droomstart is inmiddels bijna 45.000 keer beluisterd (inschrijven voor het nieuwe seizoen kan nog tot 7 oktober). De podcast is een snelle manier om je bedrijf, product of dienst op de kaart te zetten en om misschien wel die juiste investeerder te vinden.

Wij blikken in De Ondernemer Live nog een keer terug op de eerste Droomstart-serie. Hoe gaat het nu met Wemote, de startup die workations organiseert voor bedrijven zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen? Mede-oprichter Nicky Verstappen vertelt het ons. Daarnaast heeft ze ook nieuws rondom haar onderneming. Luisteren dus!

Festivalondernemers halen Bitcoin Conference naar Nederland

Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom zijn van origine festivalondernemers, maar toen zij de Bitcoin Conference in Miami bezochten dachten zij: 'dit kan anders'. Eenmaal thuis bleef dit idee aan ze knagen en zo hebben ze een plan gemaakt voor de Bitcoin Conference 2022 in Amsterdam. Nu werken de twee samen met een groot Amerikaans team om het eerste Europese event op te zetten. Van Erne en Beukeboom vertellen van de hoed en de rand.

Lees ook: De Droomstart van Wemote: waar staan ondernemers Nicky en Eva nu?

Wat brengen data-expert Job van den Berg en Nico Dijkshoorn deze dinsdag?

In De Ondernemer Live is ook Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Roland Tameling is mede-gastheer van De Ondernemer Live. Foto: Ruud Voest

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws