Adriaan Mol

Oprichter betaaldienst Mollie

Adriaan Mol is oprichter van betaaldienst Mollie en communicatiedienst MessageBird. Onder de stemknop en foto vind je een uitgebreider profiel.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Adriaan Mol Mollie 1

Wat te doen met 665 miljoen? Dat is de vraag die Mollie-oprichter Adriaan Mol als geen ander aan het beantwoorden is. Unicorn was betaaldienst Mollie in 2020 al, dit jaar kwam daar een giga-investering van 665 miljoen voor minder dan 10 procent van de aandelen in het bedrijf bij. Met die enorme hoeveelheid cash gaat Mol het bedrijf nog verder laten groeien, en dat is best ingewikkeld als je al één van de grootste van Europa bent. Daarom lijkt verbreding voor de hand te gaan liggen en zou er zomaar een Mollie-bank kunnen komen.

Bankvergunning

Dat de investeringsronde dit jaar goed zou verlopen zal voor weinig verbazing hebben gezorgd. Toch was de 665 miljoen van onder meer Blackstone verrassend veel. De investeerder heeft dan ook veel hogere verwachtingen dan 'alleen' een enorm goed lopende betaaldienst. Er wordt gesproken over een bankvergunning voor het bedrijf, waarmee het zomaar de strijd aan zou kunnen gaan met de klassieke grootbanken van ons land.

Met de enorme groei van webbetalingen de afgelopen jaren, en zeker tijdens de lockdowns, groeit Mollie mee. Hun dienst die webbetalingen mogelijk maakt verdubbelt dit jaar waarschijnlijk qua omzet ten opzichte van 2020 en komt daarmee naar verwachting uit op een omzet van 20 miljard euro.