Nieuws Business Mobility Week

Bezorger Budbee belooft volledige transparantie over exacte brandstofgebruik

Budbee, een zogenaamd 'logtechbedrijf' uit Zweden, bezorgt vanaf deze maand ook in Nederland door volledig gebruik te maken van fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Hiermee biedt de bezorgdienst al in meerdere Europese landen op grote schaal duurzame bezorging. Daarbij geeft het bedrijf naar eigen zeggen ook als enige in de last mile delivery-markt volledige transparantie over het brandstofgebruik van de hele keten.

Van onze redactie 23 april 2022

Budbee koerier brandstof

In Zweden en Finland kondigde Budbee al eerder aan volledig te bezorgen met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Foto: Budbee

Het nieuws volgt kort op de aankondiging van de samenwerking tussen Albert Heijn, bol.com en Budbee. Samen lanceren zij het grootste netwerk pakketkluizen in Nederland waarmee er volgens de bedrijven een andere belangrijke stap is gezet in het verder verduurzamen van de snelgroeiende markt van online winkelen.

Budbee 'Europese marktleider duurzame bezorging'

In Zweden en Finland kondigde het bedrijf al eerder aan volledig te bezorgen met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Vorig jaar maakte Budbee bekend om begin 2022 ook in Nederland volledig met fossielvrije en hernieuwbare brandstof te bezorgen. Het laatste deel van de toeleveringsketen, de leveringen aan huis, was de laatste stap die vergroent moest worden. De ritten naar de magazijnen van partners, het vervoer tussen de terminals en naar alle Budbee Boxen in het land, waren volgens de bezorger al volledig groen.

''Wat ons betreft zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat ieder bedrijf die de gemaakte milieudoelstellingen serieus neemt, transparantie over de hele keten biedt''

Jørgen Höppener, General Manager Benelux Budbee

Het brandstofverbruik in de volledige keten is nu ook voor iedereen toegankelijk via de website van Budbee. Met dit volgens het van origine Zweedse bedrijf eerlijke kijkje in de keuken onderstreept Budbee haar missie om de Europese marktleider te worden op het gebied van duurzame pakketbezorging. Tegelijkertijd roept Budbee vooral andere bedrijven op hetzelfde te doen om zo in de toekomst het verschil te kunnen maken in de markt van pakketbezorging.

Transparantie, servicegerichtheid én klimaatverbetering belangrijkste kernwaarden

Jørgen Höppener, General Manager Benelux bij Budbee: ,,Transparantie, servicegerichtheid én klimaatverbetering zijn de belangrijkste kernwaarden bij Budbee. Daarom publiceren wij openbaar wat de verdeling is van het brandstofgebruik over de hele toeleveringsketen. Wat ons betreft zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat ieder bedrijf die de gemaakte milieudoelstellingen serieus neemt, transparantie over de hele keten biedt. Ik ben er trots op dat Budbee dit doel heeft bereikt en kijk uit naar de toekomst.”

Lees ook: Studenten: flitsbezorging is positieve ontwikkeling

ASOS, Zalando, Inditex en H&M maken gebruik van diensten Budbee

Budbee, opgericht in 2016, is een Zweeds technologiebedrijf dat de beste e-commerce-ervaring wil creëren; van betaling tot bezorging. Met een zelflerend systeem en een op maat gemaakt algoritme én een uitgebreid netwerk van pakketkluizen en thuisbezorging, bereikt Budbee meer dan 35 miljoen mensen in Zweden, Nederland, België, Finland en Denemarken.

Inmiddels heeft Budbee meer dan 6 miljoen unieke klanten geholpen met leveringen op dezelfde of de volgende dag, waarbij gebruik wordt gemaakt van fietsen, elektrische voertuigen en biobrandstoffen. De diensten van Budbee worden gebruikt door honderden grote e-commerce bedrijven, waaronder ASOS, Zalando, Inditex en H&M.

Lees ook: Elektrische driewieler Carver mikt nu ook op servicemonteurs en bezorgdiensten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws