Podcast De Ondernemer Onderweg

De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Een leaseauto? Daar kan je voor kiezen als ondernemer. Maar waarom ga je niet voor een elektrische motorfiets? Marchel Bulthuis is eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en kan Roland Tameling alles vertellen over de voordelen van deze tweewielers. Je hoort het in een fonkelnieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Elektrische motorfiets lease

Illustratie: Shutterstock

Presentatie: Roland Tameling 15 juni 2021

Nu Nederland weer van het slot gaat, staan we ook langzaam maar zeker weer meer in de file. Onderweg naar de studio keek presentator Roland Tameling om zich heen en bedacht: waarom gaan niet veel meer Nederlanders op de motor naar hun werk?

Een ondernemer die dat ook dacht, is Marchel Bulthuis. Alleen gaat hij nog nét een stapje verder. Bulthuis is oprichter en eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en daarmee de grootste importeur van e-motorfietsen van het land. In De Ondernemer Onderweg vertelt hij Tameling en de luisteraar over de voordelen van elektrische motorfietsen.

Marchel Roland studio

Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles Nederland (links) met Roland Tameling in de studio.

Als ondernemer voet aan de grond krijgen met een vernieuwend product

Bulthuis noemt zichzelf een Electric Addict, maar hoe is dat allemaal begonnen? Wat is zijn businessmodel en strategie? De motorbranche, nog veel meer dan de autowereld, is een conservatieve club met mensen die zich hard maken voor hun hobby en vasthouden aan wat ze kennen. Het zal voor de ondernemer vast niet makkelijk zijn geweest voet aan de grond te krijgen met een vernieuwend product. Hoe pakt Bulthuis het aan? Je hoort het in bovenstaande podcast.

Heel Nederland uit de bekende leaseauto en op de elektrische motorfiets

Ook belangrijk, what's in it voor ondernemend Nederland die de weg op moet? Hoe goed inzetbaar zijn hedendaagse elektrische motorfietsen eigenlijk? Denk aan de actieradius en de laadtijden. En hoe bereik je het publiek? Waar kan de ondernemer met interesse in een elektrische tweewieler terecht? Proefritten, events, circuits of een andere manier? Bulthuis biedt de luisteraar helderheid. En oh ja: hoe haalbaar is het om heel Nederland úít de bekende leaseauto en óp de elektrische motorfiets te krijgen?

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Anne Lobbes (Hyundai) over hoe het merk de top én ondernemers gaat bereiken

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg 920x510px

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details