Podcast De Ondernemer Onderweg

De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Een leaseauto? Daar kan je voor kiezen als ondernemer. Maar waarom ga je niet voor een elektrische motorfiets? Marchel Bulthuis is eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en kan Roland Tameling alles vertellen over de voordelen van deze tweewielers. Je hoort het in een fonkelnieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Illustratie: Shutterstock

Presentatie: Roland Tameling 15 juni 2021

Nu Nederland weer van het slot gaat, staan we ook langzaam maar zeker weer meer in de file. Onderweg naar de studio keek presentator Roland Tameling om zich heen en bedacht: waarom gaan niet veel meer Nederlanders op de motor naar hun werk?

Een ondernemer die dat ook dacht, is Marchel Bulthuis. Alleen gaat hij nog nét een stapje verder. Bulthuis is oprichter en eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en daarmee de grootste importeur van e-motorfietsen van het land. In De Ondernemer Onderweg vertelt hij Tameling en de luisteraar over de voordelen van elektrische motorfietsen.

Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles Nederland (links) met Roland Tameling in de studio.

Als ondernemer voet aan de grond krijgen met een vernieuwend product

Bulthuis noemt zichzelf een Electric Addict, maar hoe is dat allemaal begonnen? Wat is zijn businessmodel en strategie? De motorbranche, nog veel meer dan de autowereld, is een conservatieve club met mensen die zich hard maken voor hun hobby en vasthouden aan wat ze kennen. Het zal voor de ondernemer vast niet makkelijk zijn geweest voet aan de grond te krijgen met een vernieuwend product. Hoe pakt Bulthuis het aan? Je hoort het in bovenstaande podcast.

Heel Nederland uit de bekende leaseauto en op de elektrische motorfiets

Ook belangrijk, what's in it voor ondernemend Nederland die de weg op moet? Hoe goed inzetbaar zijn hedendaagse elektrische motorfietsen eigenlijk? Denk aan de actieradius en de laadtijden. En hoe bereik je het publiek? Waar kan de ondernemer met interesse in een elektrische tweewieler terecht? Proefritten, events, circuits of een andere manier? Bulthuis biedt de luisteraar helderheid. En oh ja: hoe haalbaar is het om heel Nederland úít de bekende leaseauto en óp de elektrische motorfiets te krijgen?

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Anne Lobbes (Hyundai) over hoe het merk de top én ondernemers gaat bereiken

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Broodje Verhaal

Karin Veldhuizen durft het met haar watersportcamping in Heeg anders te doen (mét succes)

Ze is 'allergisch voor saai'. Karin Veldhuizen is van initiatieven is als de Literaire Caravan met Tommy Wieringa en bijvoorbeeld een masterclass Douche Zingen voor Dummies met Lucette van den Berg. De creatief directeur en eigenaresse van watersportcamping Heeg zegt als ondernemer van de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' te zijn en van samenwerking met juist concurrentie en bedrijven in andere sectoren, ook als dat helemaal niet logisch lijkt. Voorbeelden te over, in deze storytelling-aflevering van Broodje Verhaal.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
Broodje Verhaal

Hoe deze ondernemer van elektrisch motorrijden een groot succes wist te maken

Ondernemer Marchel Bulthuis is bij Cor Hospes in zijn keuken te gast voor de achtste aflevering van de Broodje Verhaal-podcast. De eigenaar van Electric Motorcycles vertelt de storytelling-expert over de vooroordelen over elektrisch motorrijden. Hoe poets je die weg met het juiste verhaal? Je hoort dat en nog veel meer in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details