Podcast De Ondernemer Onderweg

De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Een leaseauto? Daar kan je voor kiezen als ondernemer. Maar waarom ga je niet voor een elektrische motorfiets? Marchel Bulthuis is eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en kan Roland Tameling alles vertellen over de voordelen van deze tweewielers. Je hoort het in een fonkelnieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Elektrische motorfiets lease

Illustratie: Shutterstock

Presentatie: Roland Tameling 15 juni 2021

Nu Nederland weer van het slot gaat, staan we ook langzaam maar zeker weer meer in de file. Onderweg naar de studio keek presentator Roland Tameling om zich heen en bedacht: waarom gaan niet veel meer Nederlanders op de motor naar hun werk?

Een ondernemer die dat ook dacht, is Marchel Bulthuis. Alleen gaat hij nog nét een stapje verder. Bulthuis is oprichter en eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en daarmee de grootste importeur van e-motorfietsen van het land. In De Ondernemer Onderweg vertelt hij Tameling en de luisteraar over de voordelen van elektrische motorfietsen.

Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles Nederland (links) met Roland Tameling in de studio.

Als ondernemer voet aan de grond krijgen met een vernieuwend product

Bulthuis noemt zichzelf een Electric Addict, maar hoe is dat allemaal begonnen? Wat is zijn businessmodel en strategie? De motorbranche, nog veel meer dan de autowereld, is een conservatieve club met mensen die zich hard maken voor hun hobby en vasthouden aan wat ze kennen. Het zal voor de ondernemer vast niet makkelijk zijn geweest voet aan de grond te krijgen met een vernieuwend product. Hoe pakt Bulthuis het aan? Je hoort het in bovenstaande podcast.

Heel Nederland uit de bekende leaseauto en op de elektrische motorfiets

Ook belangrijk, what's in it voor ondernemend Nederland die de weg op moet? Hoe goed inzetbaar zijn hedendaagse elektrische motorfietsen eigenlijk? Denk aan de actieradius en de laadtijden. En hoe bereik je het publiek? Waar kan de ondernemer met interesse in een elektrische tweewieler terecht? Proefritten, events, circuits of een andere manier? Bulthuis biedt de luisteraar helderheid. En oh ja: hoe haalbaar is het om heel Nederland úít de bekende leaseauto en óp de elektrische motorfiets te krijgen?

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Anne Lobbes (Hyundai) over hoe het merk de top én ondernemers gaat bereiken

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details