Podcast De Ondernemer Onderweg

De voordelen van een elektrische motorfiets leasen? Marchel Bulthuis (Electric Motorcycles) legt het uit

Een leaseauto? Daar kan je voor kiezen als ondernemer. Maar waarom ga je niet voor een elektrische motorfiets? Marchel Bulthuis is eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en kan Roland Tameling alles vertellen over de voordelen van deze tweewielers. Je hoort het in een fonkelnieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Elektrische motorfiets lease

Illustratie: Shutterstock

Presentatie: Roland Tameling 15 juni 2021

Nu Nederland weer van het slot gaat, staan we ook langzaam maar zeker weer meer in de file. Onderweg naar de studio keek presentator Roland Tameling om zich heen en bedacht: waarom gaan niet veel meer Nederlanders op de motor naar hun werk?

Een ondernemer die dat ook dacht, is Marchel Bulthuis. Alleen gaat hij nog nét een stapje verder. Bulthuis is oprichter en eigenaar van Electric Motorcycles Nederland en daarmee de grootste importeur van e-motorfietsen van het land. In De Ondernemer Onderweg vertelt hij Tameling en de luisteraar over de voordelen van elektrische motorfietsen.

Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles Nederland (links) met Roland Tameling in de studio.

Als ondernemer voet aan de grond krijgen met een vernieuwend product

Bulthuis noemt zichzelf een Electric Addict, maar hoe is dat allemaal begonnen? Wat is zijn businessmodel en strategie? De motorbranche, nog veel meer dan de autowereld, is een conservatieve club met mensen die zich hard maken voor hun hobby en vasthouden aan wat ze kennen. Het zal voor de ondernemer vast niet makkelijk zijn geweest voet aan de grond te krijgen met een vernieuwend product. Hoe pakt Bulthuis het aan? Je hoort het in bovenstaande podcast.

Heel Nederland uit de bekende leaseauto en op de elektrische motorfiets

Ook belangrijk, what's in it voor ondernemend Nederland die de weg op moet? Hoe goed inzetbaar zijn hedendaagse elektrische motorfietsen eigenlijk? Denk aan de actieradius en de laadtijden. En hoe bereik je het publiek? Waar kan de ondernemer met interesse in een elektrische tweewieler terecht? Proefritten, events, circuits of een andere manier? Bulthuis biedt de luisteraar helderheid. En oh ja: hoe haalbaar is het om heel Nederland úít de bekende leaseauto en óp de elektrische motorfiets te krijgen?

Beluister hieronder ook de eerdere afleveringen:

Lees ook: Willem Baudewijns (Polestar): 'Blijf trouw aan je filosofie. Ook onder druk'

Lees ook: Anne Lobbes (Hyundai) over hoe het merk de top én ondernemers gaat bereiken

Lees ook: Van Ferrari tot Tesla: daarom is Niels van Roij een wereldster in autodesign

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details