Nieuws Leiderschap

Deze ondernemer opent een winkel zonder personeel

Ondernemer Toon van Doorn uit Soest opent op dinsdag 5 februari een volgens hem unieke winkel. Het AD schrijft dat hij een meubelzaak zonder verkopend personeel begint.

Piet van Dijk | Foto: Henry Marieke 24 januari 2019

Winkel zonder personeel toon van doorn

In het pand van de voormalige wijnhandel Joh. Mets aan de Van Weedestraat in Winkelpromenade Soestdijk komen houten meubels te staan, die via een laptop meteen ter plekke besteld kunnen worden.

,,Ik heb op Google gezocht maar nergens ter wereld bestaat dit al’’, beweert Van Doorn. ,,En er is nog iets: elke dag groeit de korting op de prijs met 6 procent per dag. De winkel is zeven dagen open en begint elke maandag met een nieuwe voorraad. Koop je op zondag dan heb je al 48 procent korting te pakken. En op die zondag gaat alles eruit, verkocht of niet. Er loopt niemand rond in de winkel, hooguit een schoonmaakster.’’

Lees ook: Lex Hoefsloot (CEO Lightyear) in Werkverkeer: 'Ik zoek nog een investeerder'

Inspelen op groeiende vraag

Met de winkel wil Van Doorn inspelen op de groeiende vraag naar houten, handgemaakte meubels voor zowel binnen als buiten. De winkel is een voortzetting van zijn winkel Silvijn Meubels, dat aan de overkant van de straat is gevestigd. Daar verkoopt Van Doorn op maat gemaakte meubels zoals tafels, kasten, picknicksets en accessoires. Silvijn Meubels wordt omgevormd tot een ambachtswinkel. ,,Daar kunnen mensen hun oude meubel, waar ze zo aan gehecht zijn, laten herstellen of vermaken tot iets anders’’, zegt hij.