Nieuws Automotive

Ambitieus Nederlands laadpaalbedrijf Yeet! investeert miljoenen in slim laadnetwerk

Laadpaalbedrijf Yeet! uit Apeldoorn investeert dit jaar 60 miljoen euro en volgend jaar 100 miljoen euro in slimme laadnetwerken voor elektrische auto's. De miljoenen zijn bij elkaar gebracht door de huidige directie en Nederlandse investeerders.

Van onze redactie 1 april 2021

Yeet CEO CFO Wim Boer

Wim Boer, ceo van Yeet!, heeft een ambitieus groeiplan. Foto: Yeet!

Eind dit jaar wil het bedrijf vijfhonderd locaties hebben vastgelegd en vijftig daarvan in bedrijf hebben. Het bedrijf begint in Nederland, België en Luxemburg. Later dit jaar moeten Duitsland en Frankrijk volgen. De eerste locaties staan nu gepland voor Antwerpen en Luik, in België.

Volgens Yeet! is er in België nog weinig laadinfrastructuur, maar groeit de behoefte. In Gent werkt Yeet! aan een slim laadnetwerk aan de rand van de stad. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd telde Vlaanderen eind vorig jaar ruim vierduizend openbare laadpalen, tegenover bijna 69.000 in Nederland. In deze krant vertelt Yeet!-ceo Wim Boer dat volgend jaar 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd en dat bedrag zou tegen 2023 nog eens verdubbelen. ,,We moeten vanaf 2024 onze eigen groei kunnen financieren.”

Lees ook: 40 miljoen euro investeringsgeld Lightyear, eerste levering op komst

'Tijd van iedere auto een eigen paal is voorbij'

Yeet!, dat werd opgericht in 2019 en zestig werknemers in dienst heeft, richt zich op de behoefte aan laadpalen in een bepaald gebied, maar neemt ook het aantal elektrische auto's en het gedrag van de automobilisten mee. ,,De tijd van iedere auto zijn eigen paal is voorbij. Wij kijken naar de daadwerkelijke behoefte in een gebied zoals een stadswijk of kantoorgebied”, legt Boer uit. ,,Hoeveel elektrische auto’s rijden er dagelijks? En hoeveel rijden die mensen gemiddeld per week? Vervolgens kijken we met welke laadoplossingen we in de behoefte van deze elektrische rijders kunnen voorzien, zonder op elke straathoek een paal te plaatsen. Onze modulaire oplossingen maken het mogelijk om de laadcapaciteit op bijvoorbeeld een parkeerterrein eenvoudig mee te laten bewegen met groei van het aantal elektrische auto’s in de komende jaren.”

De tekst gaat verder onder de foto van de superlader van Yeet!

Yeet! heeft zogenoemde superladers voor het snel opladen van auto's, maar ook laders voor auto's die langere tijd ergens geparkeerd worden. Zo kunnen parkeerterreinen tot wel tweeduizend plekken omgetoverd worden tot grote laadnetwerken, zegt het bedrijf. Voor het plaatsen van de laadpalen werkt Yeet! samen met vastgoedeigenaren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws