Aangeboden door Willy Naessens Nederland

Branded Content Bouw

Scheepsbevoorrader Ritmeester bouwt verder aan toekomst in Rotterdamse haven

Begonnen in 1994 als koeriersdienst en uitgegroeid tot een logistieke hoofdrolspeler in de scheepsbevoorrading: Ritmeester is niet meer weg te denken uit de Noord-Europese havens. Vanaf augustus 2022 ligt het hoofdkwartier zelfs pal in een havengebied, de Rotterdamse Waalhaven. Bouwer Willy Naessens Nederland slaat binnenkort de eerste paal.

Mark Litjens 11 oktober 2021

Ritmeester Robert Jan Keijzers Willy Naessens P9179224 1

Robert-Jan Keijzers (Ritmeester): ,,Van koeriersdienst naar niet meer weg te denken in de maritieme wereld.” Foto: Mark Litjens

Van het noorden van Frankrijk tot en met het oosten van Duitsland vertrouwt de maritieme sector op de diensten van Ritmeester. Van motoronderdeel, scheepsverf en smeerolie tot het vervoer van levensmiddelen. Alles wat nodig is om een schip of offshore-platform - en vanzelfsprekend de mensen die er werken - te laten functioneren, wordt door de specialist in scheepsbevoorrading op de juiste tijd op de juiste plek bezorgd.

Lees ook: Slimme bouw voor ondernemers: zo doet Willy Naessens dat

,,Vroeger hadden veel toeleveranciers een eigen bevoorradingsdienst”, zegt oprichter en directeur Robert-Jan Keijzers. ,,Maar in de loop der jaren zijn wij met veel van die leveranciers een partnership aangegaan. We doen het dus samen, dat maakt het bijzonder. Dit is een prettige manier van werken en ik zou niet anders willen.”

Uitgebreid distributienetwerk in Noord-Europa

De vrachtwagens van Ritmeester zijn dagelijks onderweg naar de Noord-Europese havens. ,,Tot 2005 reden we vooral per bestelling. Ondertussen is het een uitgebreid distributienetwerk met op- en overslaglocaties en dagelijkse lijndiensten. In 2020 hebben wij een vestiging in Hamburg geopend om nog meer service te verlenen. Daarnaast helpen wij opdrachtgevers met allerlei andere logistieke vraagstukken. Binnen Europa en ver daarbuiten. En dat vrijwel de klok rond om iedereen op het juiste moment te bevoorraden. Een enorme logistieke operatie”, aldus Keijzers.

“Dit nieuwe pand verkort de afroeptijd voor bestellingen enorm”

Robert-Jan Keijzers, directeur Ritmeester

Aangezien het bedrijf opnieuw uit de behuizing is gegroeid, maar ook om de logistieke touwtjes nog iets strakker te trekken, verhuist Ritmeester augustus volgend jaar naar een spiksplinternieuw onderkomen in de Rotterdamse Waalhaven. ,,Hier krijgen we een grote opslagfaciliteit van waaruit we distribueren en waar we ook voorraad houden. Zelfs gevaarlijke stoffen. Dit is uniek in onze markt en verkort de afroeptijd voor bestellingen enorm.”

Het kenmerkende beton van Willy Naessens

Het nieuwe pand wordt gebouwd door Willy Naessens Nederland en uitgevoerd in het voor dit bedrijf kenmerkende beton. ,,Omdat we vanaf dan gevaarlijke stoffen mogen opslaan, was beton sowieso al in beeld”, vertelt Keijzers. ,,Tijdens het eerste gesprek met Willy Naessens was meteen een klik voelbaar. Zij denken precies hetzelfde over partnerschap en kwaliteit als wij. En ze maken het waar, ze nemen veel werk uit handen. Net zoals wij onze klanten ook ontzorgen. Dat voelt erg goed.”

Bijzonder aan het nieuwe pand is de wateraansluiting, zoals Keijzers het noemt: ,,We kunnen vanaf dan de schepen in de Rotterdamse haven zowel via het water als de kade bevoorraden. Heel efficiënt. We zijn zelfs bezig met een experiment om met drones spullen af te leveren. Dat wordt de toekomst. Maar eerst bouwen en verhuizen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Willy Naessens Nederland.

Meer info: willynaessens.nl

Robert-Jan Keijzers voor een vrachtwagen van zijn distributiebedrijf Ritmeester. Foto: Mark Litjens