Nieuws Data

Dit bedrijf controleert met een druk op de knop of je voldoet aan de wet AVG

Siteimprove introduceert een nieuwe oplossing die organisaties helpt om inzichtelijk te maken of de website voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die sinds 25 mei geldt.

De Ondernemer 16 juli 2018

Wet avg controle persoonsgegevens

Siteimprove AVG controleert websites onder meer automatisch op de aanwezigheid van persoonsgebonden gegevens, zoals email-adressen, telefoonnummers en namen, voorzien van een krachtige zoekfunctie waarmee deze data direct kan worden gelokaliseerd en gemonitord.

Cookies

Ook kunnen cookies worden getrackt, zowel van de organisatie zelf, als van externe partijen. Door het automatische proces is te controleren of bedrijven de AVG naleven.

Lees ook: Wat betekent de AVG precies voor jou?

Strengere regels

Nu de AVG van kracht is, zijn organisaties gebonden aan strengere regels op het gebied van privacy en het verwerken van persoonsgebonden gegevens. Zij moeten bijvoorbeeld aan kunnen tonen welke maatregelen zij hebben getroffen om aan de regelgeving te voldoen.

Uitdaging

Voordat bedrijven aan de AVG kunnen voldoen, moeten zij eerst goed in kaart brengen voor welke uitdaging zij staan. Het handmatig controleren afzonderlijke webpagina's kan een intensief proces zijn, vooral in grote organisaties.

Handmatig controleren

“De AVG is een grote uitdaging voor veel organisaties,” zegt Auke Grondsma, Managing Director van Siteimprove Benelux. “Het handmatig controleren op persoonsgebonden gegevens is een bijna onmogelijke taak. Met Siteimprove AVG bieden we onze klanten een handig overzicht op hun digitale activa, door al hun websites op te nemen in een efficiënt auditing-proces.”