Nieuws Actueel

FreeStyle Motion: storm bij 'grootste indoor trampolinehal'

De medewerkers van trampolinehal FreeStyle Motion in Rotterdam-Prins Alexander wisten gisteren niet wat ze meemaakten. Het liep storm bij de nieuwe sportattractie, die is gevestigd in een voormalige bedrijfshal aan de Nikkelstraat naast bouwmarkt Gamma en rijksweg A20. Daarvoor zat er een zaak in pvc-buizen, meldt het AD.

GERT ONNINK | Foto: Frank de Roo 5 augustus 2016

Trampolinehal rotterdam 1 1065 1

"We zochten een hal van 8 meter hoog, want je moet hier lekker kunnen springen'', legt Menno Lindeman uit. Samen met zijn tweelingbroer Edgar en diens vrouw Yvonne begonnen ze dit voorjaar aan het complex in Rotterdam. Edgar is ook turntrainer, Menno, de financiële man, staat te boek als accountant.

Heerhugowaard

Met een vloeroppervlakte van 2.500 vierkante meter claimen ze de grootste indoor trampolinehal van Europa te hebben. Het is hun tweede filiaal na Heerhugowaard. "Overal in Europa worden deze hallen in gebruik genomen, in Duitsland, Spanje en Engeland.'' Nederland telt een handjevol trampolinehallen.

Het 'springparadijs' in Rotterdam telt 47 trampolines, super-airbags, afsprongen en een free run-parcours. "De vloeren zijn zacht, blessures komen nauwelijks voor, hooguit een bloedneus'', zegt Yvonne Lindeman.

Buik

Haar man Edgar legt de springers in de leeftijd van 6 jaar tot pakweg 40-plus vooraf uit dat ze vooral op hun rug terecht moeten komen en nooit op hoofd of buik. "Begin makkelijk, ga dan pas naar moeilijk.''

Bij trampoline springen, doceert Yvonne, verbanden sporters meer calorieën dan bij hardlopen.