Nieuws Actueel

Ondernemers centrum Almelo willen geen marktkraam voor de deur

De kans dat de markt de komende jaren wordt verplaatst naar de Koornmarkt en Grotestraat, is niet bijster groot. Winkeliers zien het namelijk totaal niet zitten. Dat bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst van ondernemersvereniging Centrum Almelo Actief (CAA) in het Theaterhotel. Van de 32 aanwezige winkeliers keurden 29 het plan af, bleek bij een schriftelijke peiling. Er wordt nu gekeken naar andere mogelijkheden.

Van onze redactie 23 februari 2016

Markt pixabay 1

Kooplui op het Marktplein moeten vanaf september wijken voor bouwkranen. Drie jaar lang moet zowel de donderdag- als de zaterdagmarkt naar een andere plek. De voorkeur van de marktkooplui, vertegenwoordigd in de Stichting Weekmarkten Almelo (SWA), gaat daarbij uit naar de Koornmarkt, met aan weerszijden delen van de Grotestraat Noord en Zuid en het Schouwburgplein.

Dat zou betekenen dat er ook kramen voor het Theaterhotel komen. Voor de hotel-directie is dat onbespreekbaar, bleek gisteravond andermaal. "Vanwege de geluidsoverlast kunnen we dan een deel van de kamers niet verhuren. Het verkeer wordt een puinzooi", voorzag Theaterhotel-directielid Jan Willem Holtmaat.

VerstoptOok winkeliers en horeca-ondernemers hebben liever geen markt voor hun deur. "Onze zaken worden dan verstopt achter kramen. En dat drie jaar lang...", klonk het afkeurend. Complicerende factor is dat er diverse evenementen op de Koornmarkt worden gehouden. De meeste organisatoren willen hun evenement niet verplaatsen voor de markt, zo bleek.

SWA-bestuurslid Mohammed Hassani toonde zich teleurgesteld in de opstelling van de winkeliers. Binnenkort wordt er met het gemeentebestuur over alternatieven gesproken. Marktkooplui opteren daarbij voor de locatie busstation.

Foto: Pixabay