Aangeboden door Technificent

Branded Content Actueel

Uitzendbureau met jong talent: Nu al drieduizend TU/e studenten beschikbaar

'Huur een slimme student in!' Dat is de boodschap die Technificent de wereld in stuurt. Leo Robben en Jonathan Conep doen er vanaf de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) alles aan om technische academici aan bedrijven te koppelen.

Robbert Daalder 23 juni 2020

Uitzendbureau euflex technificent eindhoven personeel

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Technificent. Meer informatie? Kijk dan op euflex.nl

Door de coronacrisis hebben studenten het nu moeilijk, weet Leo Robben van Technificent. ,,Veel van hen ervaren een afgezwakte vorm van onderwijs terwijl ze wel collegegeld, huur en boodschappen moeten betalen. Iets dat mogelijk was door bijbaantjes, maar veel van die banen zijn ook verdwenen door de crisis. Nieuw werk vinden is daardoor lastig. Met Technificent creëren wij een win-win-situatie voor werknemer én werkgever."

Jonathan Conep: ,,Studenten van de TU/e kunnen zich aanmelden op ons platform om al tijdens hun studie kansen op de arbeidsmarkt te pakken. Kansen die ontstaan zodra bedrijven met ons in zee gaan. Dit zijn partijen die technische werkzaamheden gedaan willen krijgen, maar vanwege de kosten en schaarste op de arbeidsmarkt geen zwaargewicht aan willen of kunnen nemen. Door met ons het gesprek aan te gaan, weten wij welk soort student goed bij deze organisatie past. We bieden vervolgens een aantal mensen aan waarmee ze sollicitatiegesprekken kunnen gaan voeren. Wij onderscheiden ons van andere studentenuitzendbureaus door te opereren namens de TU/e. We waken ervoor dat studenten nutteloos werk doen. Alleen zo blijven ze kennis vergaren waar werkgevers uiteindelijk ook weer baat bij hebben."

Waar zich in twee jaar tijd al 3.000 mannen en vrouwen aan hebben gesloten bij Technificent, leert de ervaring dat bedrijven op dit moment terughoudend zijn in het aannemen van krachten uit deze doelgroep. 'Inwerken en ondersteunen is een tijdrovende activiteit', is het argument dat Robben zo nu en dan hoort. ,,We hebben het hier niet over stageplekken. Er zit geen professor of stagebegeleider tussen jou en je nieuwe mensen. Ook is het takenpakket niet beperkt tot één onderzoek of opdracht. Kies voor werknemers uit deze doelgroep nu de mogelijkheid er is. Voorkom dat straks je personeelsbestand te klein is op momenten die ertoe doen. Onze studenten zijn afkomstig van alle negen faculteiten die de TU/e rijk is. Bedenk dat deze jonge mensen waardevolle technische kennis met zich meebrengen die je misschien nog niet eens in huis hebt. Dat veel mensen thuis werken, vraagt een hele andere manier van zaken doen. Ondernemingen doen meer dan ooit een beroep op de hedendaagse techniek waar de iets oudere mensen onder ons toch vaak moeite mee hebben. Hoe fijn is het dan als je over medewerkers beschikt die hier alles van weten?"

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Technificent. Meer informatie? Kijk dan op euflex.nl