Nieuws Actueel

Videostreamingdienst Netflix krijgt er 5,9 miljoen abonnees bij

Videostreamingdienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal het aantal abonnees flink zien groeien. In totaal kwamen er 5,9 miljoen nieuwe klanten bij voor Netflix waarmee het bedrijf nu wereldwijd 238,4 miljoen abonnees telt.

ANP 19 juli 2023

ANP190723246 1

Netflix, dat momenteel onder meer populaire series aanbiedt als The Witcher en Beef en films als Extraction 2, The Mother en Murder Mystery 2, trok in het eerste kwartaal nog 1,75 miljoen nieuwe klanten, wat fors minder was dan de bijna 7,7 miljoen in het vierde kwartaal van vorig jaar.

De onderneming uit het Californische Los Gatos heeft het delen van accounts aan banden gelegd. Tegenwoordig vraagt Netflix gebruikers om een hogere vergoeding als zij hun account willen delen. Het bedrijf heeft namelijk te kampen met felle concurrentie van bijvoorbeeld Disney+, HBO Max en Amazon Prime.

De omzet ging met bijna 3 procent omhoog tot 8,2 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 1,5 miljard dollar. Netflix gaf aan voor het derde kwartaal te rekenen op een omzet van 8,5 miljard dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws