Video Brexit

Britse Federation of Small Businesses heeft haar ondernemers 'nog veel uit te leggen'

Ondernemers in Engeland hebben hetzelfde gevoel bij Brexit als ondernemers hier. Ze hebben nog altijd geen idee welke kant het op gaat, na Brexit. Bovendien, de helft van het mkb daar was faliekant tegen Brexit. Mike Cherry, voorzitter van de Federation of Small Businesses (FSB), weet het als geen ander. ,,We hebben als FSB onze ondernemers nog veel uit te leggen."

Interview: Lennard van Otterloo | Video & Edit: Mark van Binsbergen 31 januari 2020

Winkelstraat londen

FSB is te vergelijken met organisaties als ONL en MKB-Nederland, maar dan voor bedrijven tot twintig werknemers. Er zijn er 160.000 ondernemingen bij de FSB aangesloten.

Volgens voorzitter Mike Cherry is het goede nieuws voor zijn leden dat er na drie jaar politiek getouwtrek eindelijk duidelijkheid is. ,,Dit betekent stabiliteit. Het vertrouwen was tot een dieptepunt gedaald en dat is niet goed voor de economie. De kleinste aanpassingen hebben al grote impact op kleine ondernemingen."

Lees ook: 'Bestudeer handelsverdrag met Canada', tipt Brexit-expert Sietske de Groot

'Geen veranderingen tot eind 2020'

De FSB is nu vooral kleine bedrijven aan het geruststellen met het bericht dat er niets gaat veranderen tot het eind van 2020. ,,In 2021 komen er nieuwe douaneformaliteiten en andere zaken die vaak grote impact hebben op kleine bedrijven. Weten waar ze aan moeten voldoen en het dan makkelijk maken om dat ook te implementeren. Want als er iets is waar kleine bedrijven groot in zijn, dan is het dat zodra ze weten wat ze moeten doen, ze dat dan ook dóen."

Het interview met Mike Cherry is een aflevering van de videoserie Brexit & Business van De Ondernemer, gepresenteerd door Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo.

Voor meer gesprekken met Nederlandse ondernemers in Londen op de dagen rondom Brexit, ga naar deondernemer.nl/brexit.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.

Lees ook: Hans Biesheuvel (ONL): 'Brexit is een gemiste kans'