Nieuws Maatregelen

Hans Biesheuvel (ONL): 'Belastingschuld ondernemers twee jaar renteloos bevriezen'

ONL heeft een voorstel neergelegd bij staatssecretaris Vijlbrief van Financiën om de belastingschuld door corona voor ondernemers zo snel mogelijk voor minimaal twee jaar te bevriezen, en dat renteloos. ONL-voorzitter Hans Biesheuvel maakte dat bekend tijdens de talkshow De Ondernemer Kiest. ,,Rutte wil een dienstbare overheid? Dit gaat daarbij helpen.”

Van onze redactie 14 maart 2021

ONL hans biesheuvel talkshow

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel in gesprek met presentator Thomas Hendriks tijdens de talkshow De Ondernemer Kiest.

,,Ons voorstel is om de belastingschuld door corona zo snel mogelijk voor minimaal twee jaar te bevriezen. Renteloos. Daarna krijg je minimaal vijf jaar de tijd om die schuld af te lossen, op een manier die past bij hoe het dan gaat. En heel belangrijk: die bevriezing moet zo snel mogelijk na de verkiezingen worden ingevoerd", stelt Hans Biesheuvel. ONL heeft het voorstel neergelegd bij staatssecretaris Vijlbrief van Financiën en gaat er verder over in gesprek.

De ONL-voorzitter deed de uitspraak tijdens de talkshow De Ondernemer Kiest, in aanwezigheid van drie ondernemers uit retail en horeca die hun verhaal over de coronacrisis deelden. Anke Griffioen van Caland/schoen (groteschoenen.nl), Daan Broekman van De Rode Winkel en Thom Broekman en Alex Verburg, eigenaar en chef van de restaurants Oliva en Gusto waren de studiogasten.

De talkshow is via deze link te bekijken.

Lees ook: Verkiezingsuitslag: VVD wint, D66 met stip op twee

'Rutte wil dienstbare overheid? Dit gaat daarbij helpen'

Biesheuvel maakt duidelijk 'niet te wachten tot na de kabinetsformatie, maar nu meteen zodat er perspectief ontstaat voor ondernemers'. ,,Zij moeten kunnen doorstarten. En voor de afhandeling moeten straks casemanagers worden aangesteld die per ondernemer alle loketten kunnen overzien. Rutte wil een dienstbare overheid? Dit gaat daarbij helpen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws