Nieuws Thuiswerken

Thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag lijkt niet langer toereikend voor personeel

Thuiswerkend personeel is inmiddels zo'n 3 euro per dag kwijt. Dat is de inschatting van directeur Arjan Vliegenthart van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Vorig jaar adviseerde het Nibud nog een richtbedrag van 2 euro per dag aan te houden voor personeel dat thuiswerkt. Inmiddels zijn vooral elektriciteit en verwarming veel duurder geworden.

Van onze redactie 11 maart 2022

Thuiswerkvergoeding nibud

Vergoeding voor thuiswerken moet omhoog naar 3 euro per dag. Foto: Shutterstock.

Thuiswerkvergoeding lijkt niet langer toereikend

De maximale onbelaste thuiswerkvergoeding is voor dit jaar vastgesteld op 2 euro per dag. Die lijkt dus lang niet toereikend om de kosten te dekken. Een exacte berekening heeft het Nibud niet gemaakt. Dat doet het instituut een keer per jaar.

Het gaat voor werknemers wanneer ze thuiswerken om extra uitgaven aan verbruik van onder meer elektriciteit, water en gas. Maar het Nibud rekende ook kopjes koffie, wc-papier en de afschrijving op het bureau en stoel mee.

Lees ook: Thuiswerker kan voortaan 2 euro per dag krijgen voor koffie en verwarming

Bedrijven besparen op kosten wanneer personeel niet op kantoor komt. Zo hoeven ze minder uit te geven aan reiskostenvergoedingen, schoonmaakkosten en elektriciteit. Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er veel meer thuisgewerkt en veel bedrijven en personeelsleden verwachten dat ook na de pandemie te blijven doen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws