Nieuws Financiën

Bekende modewinkels failliet

Leon van Heel 28 januari 2016

Modewinkelesprit1065

Kennedy Mode en een groot aantal Esprit-winkels in de Rotterdamse regio zijn failliet. Voor het personeel van de winkels, bij elkaar meer dan 200 mensen, is ontslag aangevraagd. De curatoren zijn in gesprek met overnamekandidaten.

Kennedy Mode en Arpi Dordrecht zijn twee verschillende winkelbedrijven die 'toevallig' allebei dinsdag failliet zijn verklaard, bericht het AD donderdag.

Arpi Dordrecht baat 20 winkels uit, de meeste zijn Esprit-winkels. Het heeft ook winkels van Betty Barclay, Sandwich en Gerry Weber. Kennedy telt 22 winkels, waaronder ook nog outlet-zaken onder de naam Au bon Marché en een online shop.

De zaken van Arpi zijn gewoon open, terwijl de Kennedy-winkels voorlopig dicht zijn. Curator Jorin Hagendoorn overlegt nu met de banken om ook die Kennedy-winkels nog deze week weer te openen. De banken hebben beslag gelegd op de winkelvoorraad, maar zijn volgens Hagendoorn ook gebaat bij verkoop van de artikelen.

Modewinkels hebben het nu bijna allemaal lastig, verklaart hij. De inkoopprijs van kleding is opgedreven door de harde dollar en de marges zijn klein. "Het is steeds vaker uitverkoop."

Hagendoorn en ook zijn collega Arthur Ammerlaan, die werkt aan de doorstart van Arpi, hebben nog geen tijd gehad om dieper in de boekhouding van de bedrijven te duiken om te achterhalen of er nog meer redenen zijn voor het bankroet.