Nieuws Groei

Deze Local Hero scoorde de grootste investering ooit bij Dragons' Den

2 miljoen euro tegen 35 procent van de aandelen, het is de grootste deal die ooit in Dragons’ Den gesloten is. Met het e-commerce platform Local Heroes biedt Maarten Coumans consumenten de mogelijkheid om online boodschappen te doen bij lokale ondernemers. Dragons Pieter Schoen en Michel Perridon leken geen seconde te twijfelen toen ze de pitch van Coumans hoorden.

Van onze redactie 26 april 2021

Local heroes pick up point dragons den

De medewerkers van Local Heroes brengen de bestelling tegen een klein extra bedrag bij de consument thuis. Foto's: Local Heroes

,,Ik vind het fijn dat je het initiatief hebt genomen om de lokale ondernemer te steunen”, zei Perridon tegen Coumans toen zijn pitch erop zat. ,,Je hebt een goede achtergrond en ik wil actief betrokken zijn”, voegde Schoen daar vervolgens aan toe. En dus vlogen de gouden confettislierten door de studio om te vieren dat Coumans met de twee dragons in zee ging.

Zo werkt Local Heroes

Met de Local Heroes app is het mogelijk online verse en ambachtelijke producten te bestellen bij je favoriete slager, bakker of groenteboer en deze af te halen bij een pick-up point in de buitenlucht. Je kunt ze ook bij je thuis laten bezorgen, daar betaal je een klein bedrag extra voor. Klanten betalen via de app dezelfde prijs voor hun boodschappen als wanneer ze zelf bij de ondernemer in de winkel zouden staan. Bovendien is de klant niet gebonden aan de openingstijden van de lokale winkels.

Tekst gaat verder onder de foto van Dragons' Den-deelnemer en Local Heroes-oprichter Maarten Coumans.

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Deelnemer Dragon's Den wil Local Heroes in heel Nederland neerzetten

Bestellen via Local Heroes is een manier om de lokale ondernemer te helpen in de strijd tegen de grote (online) supermarkten. Daarbij biedt het tijdens de coronapandemie een veilig alternatief voor klanten. Om zoveel mogelijk lokale ondernemers het platform te geven dat ze verdienen, ging Coumans met succes op zoek naar een investering.

,,Klanten kunnen sinds vorig jaar in Amsterdam op deze manier boodschappen bij ons bestellen”, vertelt Coumans. ,,Met de investering hopen we vooral uit te kunnen breiden om de lokale ondernemer straks in heel Nederland te kunnen ondersteunen."

Lees ook: Champagne op kantoor Nikkie Plessen: Dragons' Den-deal met vitamineleverancier Viteezy

"Ik ben er zeker van dat Local Heroes ook in de toekomst dé manier is om de lokale slager, noten- of visboer in bestaansrecht te ondersteunen"

Het concept achter Local Heroes werd een jaar eerder al bedacht. Coumans heeft jarenlange ervaring als ondernemer en met een achtergrond bij Unilever en Ahold wist hij precies wat de markt nodig had: meer aandacht voor lokaal.

Lancering Local Heroes versneld voor veiligheid en steun aan lokale ondernemer

,,Hoewel het plan was om Local Heroes in mei 2020 te lanceren, ging de app in maart 2020 versneld live als gevolg van de coronacrisis. De app biedt meer veiligheid voor klanten en zekerheid voor kleine ondernemers in coronatijd, maar ik ben er zeker van dat Local Heroes ook in de toekomst dé manier is om de lokale slager, noten- of visboer in bestaansrecht te ondersteunen.”

Lees ook: Dragons' Den: jonge koffiemakers verleiden drie Dragons en kiezen voor Pieter Schoen

Coumans doet een beroep op beleidsmakers, ondernemersverenigingen en het mkb

De succesvolle Dragons’ Den-deelnemer hoopt dan ook nog meer investeerders aan te kunnen trekken om zijn plannen te realiseren. Bovendien roept Coumans ook gemeentelijke beleidsmakers, ondernemersverenigingen en het mkb op om samen te komen om ook ná de crisis klaar te zijn voor de digitaliseringsslag bij lokale ondernemingen.

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn samen goed voor zo’n 1 miljard euro en investeren met eigen geld in bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn terug te kijken NPO Start. Hier vind je een overzicht van de Dragons' Den-deelnemers van het seizoen 2021.

Lees ook: Investeerders Dragons' Den ingepakt met thee van eigen bodem

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws