Nieuws Marketing

Winkelcentrum In den Vijfhoek moet centrale rol terugkrijgen

OLDENZAAL - Na jaren van kommer en kwel gaat de zon weer schijnen voor winkelcentrum In den Vijfhoek. Weg met de nauwe, donkere gangen. Door veel licht en groen toe te voegen, moet de Vijfhoek zijn oude functie weer terugkrijgen. „De vernieuwde Vijfhoek moet de centrale ontmoetingsplaats worden”, kondigt Ruben de Koning aan.

Van onze redactie 20 januari 2016

Vijfhoek artist Burovander Goesarchitectuurenstedenbouw

De Koning is senior investment manager bij Unibail Rodamco, eigenaar én exploitant van de meeste winkelunits in de Vijfhoek. Het lange wachten heeft volgens hem geleid tot een totaalplan voor het winkelcentrum, de omliggende ruimte én de woningen boven de Vijfhoek. De Koning: „Zo’n integrale aanpak is ook nodig. Anders ben je alleen maar pleisters aan het plakken.”

LeegstandDinsdag meldde de Twentsche Courant Tubantia al, dat de leegstand in de poot richting Deurningerstraat grotendeels wordt opgelost met de verplaatsing van de bibliotheek. Op de nieuwe locatie krijgt de bieb de beschikking over een ruimte van 900 m2, 300 minder dan nu aan de Ganzenmarkt. De entree aan de Deurningerstraat komt te vervallen. Een maatregel die volgens De Koning ‘essentieel’ is voor het welslagen van deze operatie. Op de plek van de ingang, grotendeels eigendom van Unibail, wordt een nieuwe winkelunit gerealiseerd.

Dick Mol (directeur/bestuurder van de WBO) geeft aan dat vier wooneenheden boven de ingang aan de zijde van het singelpark worden ‘opgeofferd’. Een ‘onoverkomelijke ingreep’, weet ook De Koning. Het verduurzamen van de straks nog 92 woningen boven de Vijfhoek, gepland voor 2020, is nu iets naar voren gehaald.

Impressie: Buro van der Goes architectuur en stedenbouw