Nieuws Radio

Remco Samuels (ceo EVBox) co-host De Ondernemer Live

Remco Samuels is sinds twee maanden de ceo van EVBox, een wereldwijde leverancier van laadoplossingen. Ondanks zijn drukke agenda heeft hij ruimte in zijn agenda vrijgemaakt voor het co-hostschap van De Ondernemer Live. Dinsdag 1 november schuift hij bij Roland Tameling en Jonathan van Noord aan in de studio van De Radiofabriek in Hilversum.

Van onze redactie 31 oktober 2022

Remco Samuels liggend

Remco Samuels, ceo van EVBox, is 1 november co-host van De Ondernemer Live. Foto: EVBox

Remco Samuels trad in mei 2021 toe tot de directie en het executive managementteam van het EVBox als interim-ceo. Met Samuels zijn uitgebreide ervaring in de energie-industrie en expertise in het bouwen van verbonden teams in verschillende internationale business-units, sluit hij zich aan bij de leverancier van laadoplossingen om de verdere groei in de elektrische mobiliteitssector te ondersteunen.

Samuels heeft eerder voor EY en ENGIE Nederland gewerkt voordat hij naar Brussel verhuisde en later naar Parijs, waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde binnen de strategie- en financiële afdelingen van ENGIE. Genoeg om over te praten met hosts Roland Tameling en Jonathan van Noord in de eerste De Ondernemer Live van november. Verder zal er ook gesproken worden over mobiliteit, elektrisch rijden en de invloed ervan op zakelijk rijders.

'Ondernemer, innovator en juryvoorzitter Ruud Koornstra en twee finalisten van de KVK Innovatie Top 100 2022 komen naar de studio'

Twee finalisten van de Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 in de studio

Verder ruim de aandacht voor de Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 2022. Elk jaar presenteert de KVK deze lijst met de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland. Het gaat uitsluitend om KVK-geregistreerde ondernemingen en stichtingen die mee kunnen doen. Wat zijn de voordelen van een plek in deze toplijst? Wat biedt het de ondernemers?

Ondernemer, innovator en juryvoorzitter Ruud Koornstra en twee finalisten van de KVK Innovatie Top 100 2022 komen het in de studio vertellen. De ondernemers zijn Maarten Rood, directeur van GSF Glasgroep en Maurice Jongmans, ceo van Online Payment Platform.

Paul Sharo vertelt over 's werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. Foto: Man Met Bril Koffie

Deze Rotterdamse ondernemer opent ’s werelds eerste koffiehotel

Man Met Bril Koffie opent ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. In de zomer van 2023 opent het koffiehotel met 20 kamers en studio’s zijn deuren in aan de Linker Rottekade in de wijk Crooswijk. In het bijzondere hotel komt straks alles bij elkaar, de branderij, een koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, een restaurant en een zonnig terras en ongeveer 20 hotelkamers en studio’s. Die kamers zijn niet alleen voor toeristen.

Eigenaar Paul Sharo: ,,Ik wil de internationale koffiecommunity vergroten door de beste barista's en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk kunnen wonen en kennis met ons uit kunnen wisselen en vergroten. Dit heeft nog nooit iemand gedaan. Het is bovendien, al zeg ik het zelf, een revolutionaire manier van kennis delen.” De Rotterdammer is een crowdfundingcampagne begonnen en drinkt 1 november een kopje koffie met ons tijdens de radioshow.

Dé kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende (top)ondernemer met Mohi

Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer dé kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende (top)ondernemer. Deze link leidt naar de verzamelpagina van alle tips, waaronder die van Mark de Lange van Ace &Tate en Corinne Vigreux van TomTom. Wibe van de Vijver is de ceo en grondlegger van de Mohi-app. Zijn ambitie op korte termijn: 100.000 gebruikers. Hoe? Hij legt het ons uit.

Wat brengen data-expert Job van den Berg en Nico Dijkshoorn?

Verder? Zoals elke week De Ondernemer Onderweg, dit keer staat de Nio ET7 voor de deur van De Radiofabriek. Ook Job van den Berg van Blue Field Agency is weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: ‘Vegetarische slager’ Jaap Korteweg onthult tosti met... melkvrije kaas

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws