Pieter Zwart

Ceo van webshop Coolblue

Pieter Zwart ceo van de webshop die alles doet voor een glimlach: Coolblue. Onder de stemknop en foto vind je een uitgebreider profiel.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Pieter zwart ondernemer coolblue

Met zijn 'Alles voor een glimlach'-filosofie timmert zelfbenoemd Coolblue-beginbaas Pieter Zwart al jaren succesvol aan de weg. Dit jaar wist hij een interessante nieuwe tak toe te voegen: nadat drie jaar geleden een start werd gemaakt met levering en installatie van zonnepanelen, startte het bedrijf dit jaar ook als energieleverancier. Waarbij het voornaamste doel is, volgens Zwart, om zo mín mogelijk stroom te leveren. Ideaal beeld van Zwart: je koopt een wasmachine bij Coolblue, die installeren hem gelijk bij je thuis en stellen hem zo in dat je met een glimlach naar je stroomrekening kijkt.

Dat dit allemaal samenvalt met de komst van giga-concurrent Amazon naar Nederland en het dus voor Zwart en zijn Coolblue'ers steeds belangrijker wordt om aan klantenbinding te doen zal geen toeval zijn. Maar dat maakt hem natuurlijk vooral een ijzersterk ondernemer. En we zouden het bijna vergeten: maar met Coolblue zelf gaat het bijzonder lekker, met een winst van 114 miljoen bij een omzet van 2 miljard in 2020.