Nieuws Mobiliteit

Peugeot e-Traveler volgt e-Expert

PSA elektrificeert in een rap tempo zijn gamma met busjes. Na de presentatie van de elektrische bestelbussen volgen nu de luxere bussen voor personenvervoer. De Peugeot e-Traveller mag het spits afbijten.

Mitchell van Essen (AutoWeek) 13 juni 2020

PEUGEOT E TRAVELLER VOLGT E EXPERT

Vorig jaar maakte PSA bekend dat het met elektrische versies van zijn bestaande busjes zou komen. Het duurde echter nog tot april van dit jaar tot het concern met meer gedetailleerde informatie kwam. Na de Opel Vivaro-e die zich toen liet zien, volgden al snel de Citroën e-Jumpy, de Peugeot e-Expert en de Toyota Proace Electric. Al sinds jaar en dag zijn er van deze bussen ook luxere versies beschikbaar voor personenvervoer. Die mogen natuurlijk niet achterblijven bij PSA’s elektro-offensief.

Bij Peugeot gaat de personenversie van de Expert als Traveller door het leven. Net als zijn praktische broer krijgt deze een ‘e’ als toevoeging bij de volledig elektrische versie. Qua specificaties zit er weinig nieuws in het vat: aan de 136 pk sterke elektromotor worden naar keuze twee verschillende accupakketten gekoppeld. De instapversie krijgt een 50 kWh sterk accupakket, bij grotere varianten bedraagt de capaciteit 75 kWh. Met de eerste kan de e-Traveller 230 kilometer (WLTP) afleggen, met het grotere accupakket moet de bus 330 kilometer kunnen afleggen. Aan een 100 kW DC-lader is het kleinste accupakket in 30 minuten tot 80 procent vol te laden. Bij de versie met het 75 kWh grote accupakket moet je daar een kwartier langer op wachten.

Drie maten

De e-Traveller komt er in drie maten: Compact, Standard en Long. Hierbij varieert de lengte van 4,6 meter tot 5,3 meter en kunnen er bij de ruimste versie maximaal negen losse stoelen worden geplaatst.

Ook bij de andere merken wordt een dergelijke elektrisch versie van de luxere personenbus verwacht. Bij Opel moet dat de Zafira Life worden, bij Citroën de Spacetourer en Toyota komt met een Verso-versie van de Proace. Het is nog niet bekend wanneer Peugeot de e-Traveller in de showroom parkeert. De elektrische bestelversies van de vierling volgen nog in de tweede helft van dit jaar.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.