Nieuws Regio

Collin Crowdfund: marktleider in mkb crowdfunding

Met ons state-of-the-art online platform slaan wij een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze mkb-bedrijven met een financieringsbehoefte.

Synpact | i.s.m. Collin Crowdfund 27 april 2017

Collin crowdfund

Collin is de trotse winnaar van De Gouden Stier en De Cashcow Award voor beste crowdfundingplatform van Nederland. In de categorie Lending, Financing & Investing is Collin genomineerd voor de DutchFinTech Award.

Voor wie?

Bedrijven met een financieringsbehoefte van 50.000 tot 2.500.000 euro kunnen terecht bij Collin voor een lineaire lening. Honderden bedrijven maakten al gebruik van deze moderne financieringsvorm. Duizenden investeerders genereren een mooi rendement. Collin werkt samen met banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

Mensfactor belangrijk

Om zowel de investeerder als de ondernemer succesvol te laten zijn, is de screening zorgvuldig. Collin werkt met Crowdfund Coaches die de ondernemer begeleiden in het proces. Zij zijn expert op hun vakgebied en hebben een senior positie opgebouwd in het bedrijfsleven.

Exposure en ambassadeurs

Ook na realisatie van de lening blijft de Crowdfund Coach betrokken. Tevens wordt er gezorgd voor exposure in de (social) media. Daarmee realiseert Collin niet alleen een financieringsoplossing, maar ook marketingexposure en ambassadeurs voor de bedrijven die zij via haar investeerders financiert!

Hoe we Bereik B.V. ondersteunden bij hun groeiambities

Bereik B.V., opgericht in oktober 2014, is het jongste bedrijf van ‘ondernemer in buitenreclame’ Pleun Klootwijk en zijn zoon Mick Klootwijk. Het bedrijf plaatst en exploiteert digitale billboards binnen gemeenten.

Informatievoorziening

Bereik voorziet in de behoefte van gemeenten om de informatievoorziening naar de burger te verbeteren en de wens van lokale ondernemers om meer zichtbaar te zijn bij hun doelgroep. Het bedrijf is innovatief, mede doordat alle reclamecampagnes uitsluitend digitaal worden aangestuurd. Volgens ondernemers Pleun en Mick Klootwijk is dit de toekomst in de buitenreclamesector. Bereik had medio 2016 een tweeledige financieringsbehoefte: enerzijds de aanschaf van billboards en het neerzetten van de salesorganisatie en anderzijds extra werkkapitaal.

Pleun Klootwijk: "Via Credion-adviseur Frank Geelhoedt kwamen we bij Collin Crowdfund en de aangesloten Crowdfund Coach Marc Kogels terecht. Ongelooflijk om te zien dat ons bedrijf in korte tijd meerdan 200 investeerders heeft gevonden."

Snel goedgekeurd

Door de gedegen voorbereiding van Pleun, Mick, Frank en Marc werd de leningaanvraag snel goedgekeurd door de Groen Licht Commissie van Collin. De pitch van Bereik werd vervolgens door de crowd goed ontvangen! 204 Investeerders - en tevens nieuwe ambassadeurs - schreven de gevraagde 200.000 euro vol.

Pleun Klootwijk: "Het is prachtig om live mee te maken hoe onze leningaanvraag stap voor stap volgeschreven werd. Telkens weer een investeerder die aangeeft vertrouwen in jou en je bedrijf te hebben. Het enthousiasme van onze huisbankier en de samenwerking onderling maken het een succes. Ik zou Collin van harte aanbevelen aan alle ondernemers die een groeifinanciering willen invullen via de crowd!"

info@collincrowdfund.nl
www.collincrowdfund.nl/
085 - 401 65 46

Lees hier het magazine Financieren - Op weg naar groei