Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Paulina Kramer van Bed & Breakfast Oekepoek

Elke maand gaat De Ondernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze stad kiezen. In deze editie Paulina Kramer, eigenaar van Bed & Breakfast Oekepoek, Kinderkookcafé Smuls en sinds kort Café Mood aan de Walstraat.

De Ondernemer i.s.m. Gemeente Enschede | Foto: Annabel Jeuring 25 juli 2018

Paulina Kramer

“Ik ben altijd een ondernemend persoon geweest. Niet per se met een eigen bedrijf maar altijd had ik ideeën om iets nieuws te organiseren. Veel ideeën bedacht ik samen met mijn moeder, en mijn vader was altijd een grote steun om het praktisch mogelijk te maken. Na het overlijden van mijn moeder werd ik me nog meer bewust van mijn passie om ondernemend en dienstverlenend bezig te zijn. Naast mijn vaste baan besloot ik om samen met mijn man een kamer te verhuren aan bezoekers van Enschede. Zo begon onze mini-Bed & Breakfast in de achtertuin.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: Maarten ten Voorde van Guts & Gusto

Logische stap

“Er bleek veel meer animo te zijn om in Enschede te overnachten dan ik dacht. Bezoekers van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, maar ook veel toeristen. En ik vond het zo leuk om te doen dat uitbreiden een logische stap was. Nooit kwam ik in de Walstraat, maar toen ik eens ging kijken vond ik het direct een leuk straatje; middenin de binnenstad van Enschede! Een oud pandje dat al 30 jaar leeg stond, konden we uiteindelijk kopen en hebben we verbouwd: twee slaapkamers en beneden een workshopruimte.”

Samenwerking & steun

“Dankzij het enthousiasme van de andere ondernemers, de goede samenwerking en de steun van de gemeente Enschede is de Walstraat enorm opgebloeid. Ik stroom over van de ideeën en heb bijvoorbeeld een kookworkshopruimte gerealiseerd. Met de andere ondernemers in de straat hebben we plantenbakken gemaakt met kruiden en bloemen die we zelf gebruiken. Meer groen en meer saamhorigheid zorgt voor meer levendigheid. Iedereen heeft hetzelfde doel en daardoor zitten de Walstraat en de binnenstad in de lift. De Walstraat is nu niet meer een weg om van A naar B te lopen, maar een plek waar je naartoe gaat om te eten en te borrelen. En, zoals op Koningsdag, om te feesten.”