Aangeboden door eHerkenning

Podcast

Slim digitaliseren? Deze ondernemer wist veel tijd te besparen met eHerkenning

Niek Rooks is partner bij DiVetro, een onafhankelijke specialist voor IT-analyse, sourcing en management. Hij werkt met eHerkenning omdat het dé manier is voor bedrijven om veilig en eenvoudig in te loggen bij al meer dan 400 (overheids)organisaties. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Rooks vertelt in de podcast over de voordelen ervan.

Divetro eherkenning

Anna Neeltje de Boer 2 juli 2019

DiVetro versnelt de digitale ambities van klanten. Niek Rooks is partner van het onafhankelijke strategisch adviesbureau en noemt dat ‘essentieel’: “Het sturen en opereren op basis van informatie is cruciaal voor de groei en continuïteit van bedrijven. Wij helpen organisaties in zo kort mogelijke tijd naar een hoger volwassenheidsniveau in digitalisering, zodat ze alle kansen kunnen benutten en bedreigingen het hoofd kunnen bieden.”

DiVetro werkt vooral op projecten bij de (semi)overheid, in de gezondheidszorg en in het onderwijs en Rooks is als één van de vier partners verantwoordelijk voor HR, financiën en accountmanagement.

Papieren formulieren

In 2015 ontdekte Rooks eHerkenning: ,,Vroeger ging er eens in de zoveel tijd een boekwerk aan papier richting de gemeente. Ook formulieren moesten op papier worden ingevuld en opgestuurd. Toen ik erachter kwam dat dat digitaal kon, was ik meteen om. Veel handiger en het werkt een stuk prettiger.’’

Verklaring Omtrent het Gedrag

Binnen DiVetro is hij nog de enige die ermee werkt en hij gebruikt het vooral voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). ,,Daarvan vragen we zo’n dertig tot veertig per jaar aan. Bij DiVetro komen we uit de IT en kijken we hoe we alle processen zo goed mogelijk kunnen digitaliseren. Voor ons is eHerkenning ideaal. Het aanvragen van een VOG was vroeger een handmatig proces. Nu besparen we veel tijd en hebben we minder kans op fouten. Het is gewoon veel efficiënter.

Doorlooptijd

De voordelen van eHerkenning benutten is niet meer dan logisch. Voor ons en ook voor ondernemers die geen verstand hebben van ICT.’’ Het grootste voordeel? De efficiëntie, meent Rooks: ,,Dat heeft te maken met de doorlooptijd. Vroeger moest je naar een loket van de gemeente, daar deed je een aanvraag bij een medewerker. Nu doe je dat online. Dat is efficiënter, zowel qua tijd als qua geld.”

Repeterende werkzaamheden

Daar komt bij: repeterende werkzaamheden zijn saai, zeker als er veel papierwerk bij komt kijken. ,,Ook om die reden is digitaliseren met eHerkenning een absolute aanrader. Implementeer je dit inlogmiddel op de werkvloer, dan zijn jouw mensen sneller en plezieriger aan het werk. Mocht je twijfelen, informeer eens bij een branchegenoot, een collega of concullega naar de ervaringen en voordelen. Ja hoor, ook ik sta altijd open voor vragen.’’

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details