Nieuws Actueel

Mexicaans eten op z'n Amerikaans gepresenteerd

Een bord gevuld met een stukje van een enchilada, burrito en tortilla, geprepareerd volgens authentieke Mexicaanse receptuur en gepresenteerd op z'n Amerikaans. "Met die snelheid en bombarie", aldus Brian Winkel (49) in BN de Stem.

Tim van Boxtel 9 november 2016

Tacotacotaco 1065

Dat Amerikaans-Mexicaanse concept wil Winkel naar Roosendaal brengen. Vanuit het monumentale pand aan de Molenstraat 12. "Ik heb veel dingen over het verleden van deze plek gehoord. Ik vind dit echt een van de mooiste straten in Roosendaal. Het pand is groot en heeft een mooie tuin. Dat biedt iets extra's."

OnderscheidendHet gebouw was oorspronkelijk bedoeld als woonhuis, diende vervolgens als juwelierszaak en werd ruim veertig jaar geleden omgedoopt tot horeca. Afgelopen jaren zat eetcafé De Tuin erin, maar dat redde het niet. "Ik ben niet geschrokken van dat verleden. Ik ben sinds 1996 bezig met dit concept en het heeft me nog nooit in de steek gelaten. Als je goed eten tegen een eerlijk prijs biedt, komen de mensen wel. Al zit je in Timboektoe." Hij hoopt van de gemeente toestemming te krijgen om de voorkant van het monumentale pand op te leuken.

Winkel, die geboren is op Curaçao en een horeca-opleiding doorliep in Amerika, runt de zaak samen met zijn vrouw Natascha. "Wij willen ons onderscheiden, met de tex-mexformule. Eten volgens traditionele Mexicaanse receptuur, met Amerikaanse service. Ook serveren we Texaanse grillgerechten. Het wordt een familierestaurant, met menu's voor kinderen. En niet alleen kroketten en frikandellen."

SportsbarNaast het restaurant komt een sportsbar. "Daar kan jong en oud binnen lopen, om op diverse televisies allerlei sporten te volgen. We schenken Heineken, bier met een sportimago." De naam is een mond vol: Tex Mex American Sports Bar & Grill.

Winkel runde dit concept al in Den Haag, Domburg en Renesse. "Op die laatste plek zaten we aan ons plafond. We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging." De bevriende familie Raats van De Raatskelder wees hem op het leegstaande pand. Twee weken geleden kreeg hij de sleutel, op 1 december gaan ze open. "We zijn dag en nacht bezig, want het was een beetje een zooitje. Het pand was in de weekenden een soort discotheek en echt uitgeleefd."

Winkel zoekt nog lokaal personeel voor de keuken en bediening. Hij kijkt vol vertrouwen vooruit. "Wij bieden iets wat in Roosendaal nog niet zit."