Nieuws Brexit

Britse vleesverwerkers slaan alarm om ‘honderdduizenden ponden verlies per dag’

De Britse vleessector loopt tonnen schade op door oponthoud in de Rotterdamse haven, zegt een belangrijke belangenorganisatie van de Britse vleesindustrie. 128 vrachtwagens zijn volgens BMPA-bestuurder David Lindars tegengehouden toen zij vanuit Rotterdam de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk wilden maken. Het Havenbedrijf Rotterdam zegt zich niet te herkennen in het relaas van de BMPA.

Leon van Heel (AD) 22 januari 2021

Brexit vrachtwagens file haven engeland

Havenbedrijf Rotterdam zegt de verhalen uit het Verenigd Koninkrijk niet te herkennen. Volgens de haven zijn grote problemen rondom de brexit tot nu toe uitgebleven. Foto: ANP

Tegenover de nieuwswebsite Politics Home heeft bestuurder David Lindars van de British Meat Processors Association (BMPA) het over trucks met vlees die in Rotterdam staan te rotten, maar op vragen van het AD stelde hij niet juist te zijn geciteerd. ,,Het gaat om 128 trucks vol dierlijk vet die zijn vastgehouden.’’ Dierlijk vet, talg volgens Lindars, is een veelgebruikte grondstof voor de productie van zeep.

De BMPA heeft desgevraagd nog niet kunnen zeggen waar de vrachtwagens zich nu bevinden en om welke transportbedrijven het gaat. Het verlies van honderdduizenden ponden per dag door de vertragingen staat volgens Lindars buiten kijf.

Lees ook: Twee weken Brexit: zo komen vrachtwagens de grens (niet) over

Brexit einde vrij verkeer van goederen

De Brexit is sinds 1 januari een feit. Daarmee is een einde gekomen aan het vrij verkeer van goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa. Behalve het extra papierwerk voor de douane moeten vlees- en dierlijke producten keuringen ondergaan. Volgens de Britse brancheorganisaties gaan de Europese autoriteiten daarbij bureaucratisch te werk.

Transporten lopen vertragingen op, zegt ook een andere belangenorganisatie in de Britse vleesindustrie, The National Pig Association. Zoe Davies van de NPA zegt te hebben gehoord dat enige (‘some’, red) vrachtwagens met vlees vaststaan.

''Computersystemen zijn aangepast op de extra douaneformaliteiten en er zijn noodparkeerplaatsen aangelegd voor vrachtwagenchauffeurs die niet over de vereiste papieren beschikken"

Havenbedrijf Rotterdam, woordvoerder

Extra voorbereidingen opstoppingen veerboot Engeland

Het Havenbedrijf Rotterdam zegt de verhalen uit het Verenigd Koninkrijk niet te herkennen. Volgens de haven zijn grote problemen rondom de Brexit tot nu toe uitgebleven.

De afgelopen jaren zijn door het Havenbedrijf, de douane en de terminals voorbereidingen getroffen waarbij zij rekening hielden met opstoppingen rond de veerboten naar Engeland. Computersystemen zijn aangepast op de extra douaneformaliteiten en er zijn noodparkeerplaatsen aangelegd voor vrachtwagenchauffeurs die niet over de vereiste papieren beschikken. Van die terreinen wordt maar mondjesmaat gebruik gemaakt, en meestal gaat het op orde krijgen van de exportdocumenten zo snel dat de vrachtwagens alsnog meekunnen met het schip dat zij hadden geboekt.

Demonstratie Londen transportbedrijven en visserijsector

In het Verenigd Koninkrijk hadden ze aanvankelijk hetzelfde beeld, maar dat kantelt. Veel bedrijven lijken nadat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is gestapt even te hebben gewacht met internationale handel. Nu die weer op gang komt, groeien volgens het Britse bedrijfsleven de problemen. Maandag was in de hoofdstad Londen een demonstratie van transportbedrijven en de visserijsector tegen het toegenomen papierwerk.

Lees ook: Nederlands transport naar VK verloopt goed, wel problemen bij Britten

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.