Nieuws Coronavirus

Auto-industrie wil steun voor innovatie na coronaklap omzet

De Nederlandse auto-industrie wil dat de overheid bijspringt om uitgaven aan innovatie in de sector op peil te houden. Voor dit doel zou er een investeringsfonds van 100 miljoen euro beschikbaar moeten komen. De sector wil daar zelf 50 miljoen euro aan bijdragen, laat branchevereniging RAI weten.

REDACTIE/ANP 12 oktober 2020

VDL Nedcar innovatie auto industrie corona

Medewerkers bij een assemblagelijn van Mini's bij autofabrikant VDL Nedcar in Born. Foto: ANP

Fabrikanten en toeleveranciers staan zwaar onder druk door de coronacrisis. Naar verwachting gaat de verkoop van nieuwe auto's dit jaar in Europa een kwart lager uitvallen, meldt Het Financieele Dagblad. Volgens RAI-voorzitter Steven van Eijck hebben bedrijven reeds in uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling gesneden om kostenbesparingen te genereren.

''In Nederland lijkt er geen visie te bestaan op het belang van deze industrie, terwijl er spelers van wereldformaat tussen zitten''

Steven van Eijck, voorzitter RAI

,,We gaan zo achterstand oplopen", zegt Van Eijck. ,,In China draaien fabrikanten bijvoorbeeld alweer op volle toeren. In Frankrijk en Duitsland krijgt de autosector veel steun. Maar in Nederland lijkt er geen visie te bestaan op het belang van deze industrie, terwijl er spelers van wereldformaat tussen zitten."

Lees ook: Van Mossel doet grootste dealerovername in Benelux sinds begin 2017

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.