Nieuws Coronavirus

Dit is Marco Corona. En hij heeft een bouwbedrijf met zijn achternaam

Je hoeft de tv of radio maar aan te zetten of het gaat erover: het coronavirus. Wat als je bedrijf (gedeeltelijk) dezelfde naam draagt als het gevreesde virus? ,,Toen ik een klant belde, dacht ze dat ik een grapje maakte”, vertelt Marco Weinreich van Corona Vastgoed in Woerden.

Ryan Poll (AD) 4 maart 2020

Marco Corona Belgisch bouwbedrijf Cornovairus

Hij is bouwondernemer, woont en werkt in België en zijn naam is... Marco Corona. Foto: AD.

Bij Corona Vastgoed uit Woerden zorgde de bedrijfsnaam vorige week voor een ongemakkelijke situatie, meldt AD. ,,Toen ik een klant belde, dacht ze bij het horen van de bedrijfsnaam dat ik een grapje maakte”, legt Marco Weinreich uit.

‘Neem je me nou in de maling?’, klonk het aan de andere kant van de telefoon. ,,Gelukkig kreeg de medewerkster al snel door dat het geen geintje was.” Weinreich verwacht verder geen problemen door de bedrijfsnaam.

"Mensen zeggen geregeld: daar is het virus weer aan het werk"

Marco Corona, bouwondernemer

Lees ook: Ondernemer Berry Appelo verkoopt mondkapjes maar weigert te stunten met prijzen

Belgische aannemer

In België is er ook iemand die in tijden van corona een bijzondere naam heeft: Marco Corona. Gelukkig gaat de man (35) uit Meeuwen er met een glimlach mee om. Zijn bouwbedrijf heet dan ook nog eens Corona Construct. De ondernemer vergeeft zijn klanten de flauwe grapjes: ,,Hopelijk ondervinden we er geen negatieve gevolgen van.”

Marco is een jonge vader die er kerngezond uitziet. Maak u dus verder geen zorgen. ,,Mensen zeggen geregeld: ‘daar is het virus weer aan het werk’”, glimlacht de aannemer. ,,Of ze wijzen ons na op straat vanwege de reclame op onze truien. Sommigen vragen zelfs of ze met ons op de foto mogen. Negatieve reacties kregen we gelukkig tot dusver niet.”

Toch hoopt hij niet dat het allemaal nog erger wordt, dan kan het voor Marco straks wel vervelend worden. ,,Ik hoop dat de situatie niet zal verergeren. Het zal een beetje afwachten worden welke invloed het coronavirus dan op ons bedrijf zal hebben”, blikt hij vertwijfeld vooruit.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.