Nieuws Coronavirus

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Vier op de tien Nederlanders - die momenteel gedwongen vanuit huis werken- kleden zich op werkdagen anders dan voorheen. Er wordt vaak de hele dag gewerkt in joggingbroeken en zelfs pyjama’s. Tandenpoetsen schiet er vaak bij in. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1500 thuiswerkers. Een kwart van de respondenten heeft de afgelopen maand één of meer dagen volledig in nachtkleding doorgebracht.

Van onze redactie 16 april 2020

Thuis werken thuiswerken

Uit het onderzoek van bespaarwebsite Acties.nl blijkt dat vooral vrouwen tijdens de coronacrisis thuis wat losser zijn in hun kledingkeuze. ,,In het begin van de lockdown zat ik ook met een trainingsbroek achter mijn bureau”, zegt Vince Franke oprichter van het bedrijf achter Acties.nl. ,,Ik ben daar na een paar dagen toch van teruggekomen omdat ik merkte dat het ten koste ging van mijn scherpte en energie. Door mezelf te kleden alsof het weekend is, ging ik me ook zo gedragen. Toen ik mijn normale kleding weer aan had, ging mijn productiviteit door het dak.”

We worden ook lakser op het gebied van uiterlijke verzorging. Vooral mannen.

Persoonlijke hygiëne

Jezelf klaarmaken voor een werkdag is een veel genoemde tip als het gaat om efficiënt thuiswerken: ‘Dikke kans dat je collega’s ziet, dus pyjama uit, haren in de plooi, ontbijt erin en zorgen dat je ook onverwachts in een videomeeting kunt’.

Uit het onderzoek van Acties.nl blijkt echter dat gedwongen thuiswerken niet alleen leidt tot een losser kledingbeleid. We worden ook lakser op het gebied van uiterlijke verzorging. Vooral mannen. Het percentage mannen dat stelt dat hun persoonlijke hygiëne te lijden heeft onder het gedwongen thuiswerken is twee keer zo hoog (veertien procent) als bij vrouwen. Wanneer het om douchen gaat, zegt één op de vijf mannen de afgelopen maand minder vaak gedoucht te hebben dan voorheen. De helft van de thuiswerkende vrouwen laat weten tijdens de coronacrisis meerdere dagen geen make-up te hebben gedragen en/of de haren niet te hebben gewassen.

Tandenpoetsen

Ook tandenpoetsen schiet er bij de thuiswerkers vaak in. Zo zegt 22 procent van de ondervraagden in de afgelopen maand één of meer dagen de tanden niet te hebben gepoetst. Ook hier zijn mannen (26 procent) lakser dan vrouwen (17 procent).